Uusimmat

AMD julkaisi odotetun tupla-Fijin: Radeon Pro Duo

15.03.2016 02:30 Petrus Laine

AMD Radeon Pro Duo

AMD on julkaissut GDC-messuilla odotetun kahden grafiikkapiirin Fiji Gemini -näytönohjaimen. Fiji Gemini sai kasteessa viralliseksi nimekseen odotetun Radeon R9 Fury X2:n sijasta Radeon Pro Duon.

Aiemmin AMD kertoi näytönohjaimen kykenevän 12 TFLOPSin laskentatehoon, mutta sittemmin lukemia on korjattu reilusti ylöspäin. Lehdistötiedotteen mukaan Radeon Pro Duo kykenee peräti 16 TFLOPSin laskentatehoon. AMD ei kertonut näytönohjaimen grafiikkapiirien tarkkoja kellotaajuuksia, mutta riippuen tarkasta laskentatehosta niiden pitäisi toimia 975 – 1000 MHz:n kellotaajuudella.

Näytönohjaimen kuvista voidaan varmistaa, että näytönohjaimelle syötetään virtaa kolmella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä, ja että se on joistain kiusoittelukuvista poiketen täysin nestejäähdytetty. Nestekierron jäähdytyksestä vastaa paksuhko, yhdellä tuulettimella varustettu 120mm:n jäähdytin. Ulostuloina näytönohjaimesta löytyy neljä DisplayPort-liitäntää.

AMD markkinoi Radeon Pro Duoa odotetusti vahvasti VR-tuotteena, ja LiquidVR onkin merkittävä osa sen toimintaa. LiquidVR:n avulla näytönohjaimen kumpikin grafiikkapiiri voidaan valjastaa renderöimään yhden silmän näkymää, mikä pienentää latensseja ja nopeuttaa koko renderöintiprosessia merkittävästi. AMD:n mukaan Radeon Pro Duo on maailman nopein ratkaisu sekä VR-sisällön luomiselle että sen kulutukselle.

AMD Radeon Pro Duo saapuu myyntiin toisen vuosineljänneksen alussa, eli todennäköisesti maaliskuussa. Sen veroton suositushinta tulee olemaan näillä näkymin 1499 dollaria.