Uusimmat

AMD julkaisi pöytätietokoneisiin Ryzen PRO 8000 -APU-suorittimet – yrityksiä kiinnostavia ominaisuuksia

Kuva: AMD

17.04.2024 17:03 Muropaketin toimitus

AMD toi markkinoille uuden tuoteperheen. Se on nimeltään Ryzen PRO 8000.

Suoritinperhe on suunnattu pöytätietokoneisiin ja erityisesti yrityskäyttöön. Suorittimet ovat neljän nanometrin prosessilla valmistettuja Zen 4 -arkkitehtuurin ”Hawk Point” -malleja. Ne ovat APU-tyyppisiä, eli niissä on yhdysrakenteinen RDNA 3 -näytönohjain, joka on mallista riippuen joko Radeon 780M, 760M tai 740M.

Tekoälybuumin siivittämänä joissakin malliston suorittimissa on myös tekoälylaskentaan soveltuva NPU-piiri, jonka suorituskyky on 16 TOPSia. Lisäksi AMD Pro Technologies -ominaisuuksien myötä suorittimissa on Intel vPro -tekniikkaa vastaavat tietoturva- ja hallintaominaisuudet.

AMD kehuu omaa AMD Pro -ratkaisuaan, ja väittää sen olevan parempi kuin Intel vPro. AMD:n mukaan Intel vPron tietoturvaominaisuudet ovat ”vaihtelevia”, mutta AMD tarjoaa samat ominaisuudet kaikissa AMD Pro -tuotteissaan.

Tietokoneen ja pilven välisiin yhteyksiin turvaa tuo Microsoft Pluton -tekniikka. AMD Memory Guard puolestaan turvaa yrityksen dataa, jos tietokone joutuu hukkaan tai se varastetaan.

Pro-suoritinmalleja on luvassa ainakin Ryzen 7 8700G (PRO), Ryzen 5 8600G (PRO), Ryzen 5 8500G (PRO) ja Ryzen 3 8300G (PRO).