Uusimmat

AMD julkaisi Radeon Pro VII -näytönohjaimen ammattilaiskäyttöön

14.05.2020 10:32 Muropaketin toimitus

Työasema- ja ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Radeon Pro VII ei eroa speksien valossa juurikaan viime vuonna julkaistusta Radeon VII -näytönohjaimesta.

AMD julkaisi työasemakäyttöön suunnatun Radeon Pro VII -näytönohjaimen. Siinä käytetään 7 nanometrin valmistustekniikalla valmistettua Vega 20 -grafiikkapiiriä, josta löytyy 3840 Stream-prosessoria. Laskentayksikköjen määrä on 60 kappaletta. Grafiikkapiirin rinnalla on 16 gigatavua HBM2-muistia ja muistiväylä on 4096-bittinen. Muistiväylän kaistanleveys on yksi teratavu sekunnissa. Näytönohjaimen laskentatehoksi ilmoitetaan 13,1 teraflopsia (FP32) ja 6,5 teraflopsia (FP64).

Selkeimpiä eroja Radeon VII -näytönohjaimeen on se, että näytönohjain tukee PCIe 4.0 -standardia. Työasema- ja ammattikäytön kannalta selkeimpänä etuna on tuki Radeon Pro Software -ajureille.

Näytönohjaimesta löytyy mini-DisplayPort 1.4 -liitäntää. Lisävirran tarpeesta huolehditaan yhdellä 6-pinnisellä ja yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä. Näytönohjaimen TBP-arvoksi ilmoitetaan 250 wattia.

Uuden työasemanäytönohjaimen toimitukset alkavat kesäkuun puolessa välissä. Kyseisellä näytönohjaimella varustettujen valmiiden työasemakokoonpanojen toimitukset alkavat jälkimmäisellä vuosipuoliskolla. Näytönohjaimen suositushinnaksi on asetettu 1899 dollaria (1750 euroa).