Uusimmat

AMD julkisti vuosineljänneksen tuloksen: lisensointisopimus Kiinaan ja uusia semi-custom piirejä

22.04.2016 12:36 Petrus Laine

Lisa Su

AMD on julkaissut vuoden ensimmäisen vuosineljännesraporttinsa, ja sen ohella päivitti kuulumisiaan tulevaisuudessa. Erityisen ruusuisesta neljänneksestä ei voida puhua, sillä tappiota tuli 68 miljoonaa dollaria, mikä on noin puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin. Voit lukea koko konferenssipuhelun sisällön Seeking Alphan pöytäkirjasta (vaatii rekisteröitymisen).

AMD ilmoitti samassa yhteydessä, että se aloittaa yhteisen kehitysohjelman THATICin eli Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment Companyn kanssa. Yhteistyön myötä AMD ja THATIC kehittävät Kiinan hallitukselle räätälöityjä x86-järjestelmäpiirejä lähinnä palvelimiin. AMD nettoaa yhteistyöstä 293 miljoonaa lisensointisopimuksen kautta, ja myöhemmin lisää rojaltimaksujen muodossa.

Yhtiö kertoi myös, että se pysyy aiemmin aiotuissa aikatauluissaan 7. sukupolven APU-piirien, Polaris-grafiikkapiirien ja Zen-pohjaisten prosessoreiden julkaisun suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa uusien APU-piirien ja Polaris-grafiikkapiirien julkaisua vuoden puolivälin tienoilla, ja Zen-prosessoreiden julkaisua vuoden lopulla.

AMD kertoo näkevänsä vuoden toisella neljänneksellä vahvaa kysyntää sekä semi-custom-APU-piirien että grafiikkapiirien osalta. Yhtiöllä on taskussaan uusia sopimuksia semi-custom-APU-piireistä, joita tullaan näillä näkymin näkemään ainakin Sonyn päivitetyssä PlayStation 4 -konsolissa sekä mahdollisesti Nintendon tulevassa konsolissa. Huhuissa on mainittu myös uusi versio Xbox Onesta, mutta ainakin toistaiseksi Microsoft on kieltänyt huhut. Yhteensä uusia semi-custom-piirejä on joka tapauksessa luvassa kolme. Grafiikkapiirien kova kysyntä toisella vuosineljänneksellä saattaa viitata, että Polariksen julkaisu tulee tapahtumaan ennen vuoden puoliväliä esimerkiksi Computex- tai E3-messuilla, jotka pidetään kesäkuussa.