Uusimmat

AMD Ryzen -suoritin hyötyi lämpötahnan vaihtamisesta lämpötyynyyn – 17 % lisää suorituskykyä ja 25 astetta viileämpi toiminta

Kuva: @ AMD

14.02.2024 09:55 Muropaketin toimitus

Ylikellotuksen asiantuntija Der8auer kokeili poistaa lämmönlevittimen AMD:n suorittimesta, jonka jälkeen hän poisti lämpötahnan.

Kokeilun kohteena oli tuore suoritin Ryzen 7 8700G. Ainakin tässä tapauksessa operaatiosta oli hyötyä.

Der8auer kertoo 8000G-sarjan suorittimien olevan lähempänä mobiilisuorittimia kuin pöytätietokonesuorittimia, joten ne käyttävät suoritinpiirin ja lämmönlevittimen välissä tavallista lämpötahnaa nestemäisestä metallista valmistetun lämpöä johtavan materiaalin sijasta. Näin ollen vaihtaminen voi tuoda hyviä tuloksia.

Der8auer käytti Thermal Grizzlyn Kryosheet -lämpötyynyä, joka hyödyntää grafeenia. Vastaavien ratkaisujen etuna on tavallista lämpötahnaa parempi lämmönsiirto piiriltä lämmönlevittimeen, ja tämä voi johtaa alempiin lämpötiloihin ja sitä kautta parempaan suorituskykyyn.

Ratkaisu voi olla myös kestävämpi, eikä materiaali kuivu tai kovetu ajan myötä. Haittapuolena Kryosheetin kaltaiset ratkaisut ovat kalliimpia kuin lämpötahnat.

Der8auer huomasi testeissään suorituskyvyn parantuneen enimmillään 17 prosenttia ja lämpöjen laskeneen 25 prosenttia. Alla video.

Muropaketin uusimmat