Uusimmat

AMD tiedustelee käyttäjiltään Navi-näytönohjaimien pimentyvien näyttöjen ongelmista

15.02.2020 11:21 Muropaketin toimitus

AMD selvittää näytönohjaimiensa käyttäjiltä kuinka laaja ongelma uusien Navi-näytönohjaimien pimentyvien ruutujen ongelma on. Yhtiö on maininnut ongelmasta ajureissaan Navi-näytönohjaimien ilmestymisen jälkeen.

Ongelma alkaa vaikuttaa yksittäisiä oikkuja laajemmalta. Verkkomedioista esimerkiksi Guru3D ja Yotube-kanava HardwareUnboxed ovat käsitelleet aihetta lähiaikoina. Molemmat mediat ovat kertomansa mukaan saaneet käyttäjiltä useita ilmoituksia siitä, etteivät ajuripäivitykset ole vieläkään korjanneet ongelmaa.

Guru3D:n mukaan ongelma voi ilmetä milloin vain niin pelikäytössä, työpöydällä tai jotain sovellusta käytettäessä. Näytönohjain yksinkertaisesti pimentää näytön. Ongelma koskee ilmeisesti kaikkia Radeon RX 5000 -sarjaan kuuluvia Navi-arkkitehtuurin näytönohjaimia.

Joitakin ehdotettuja korjauksia ongelmalle on laitteistokiihdytyksen poistaminen tietyiltä taustasovelluksilta ja automaattisen PCIe-tilan tunnistuksen ottaminen pois käytöstä erityisesti Intelin prosessoreille tarkoitetuilla emolevyillä. Jälkimmäinen voisi liittyä siihen, että RX 5700 -näytönohjaimen PCIe 4 -tuki sotkee jotenkin emolevyn PCIe-väylän toiminnan.

Käyttäjät voivat ilmoittaa ongelmasta, ja siitä kuinka se ilmenee, AMD:lle Redditissä yhtiön virallisessa kyselyssä.