Uusimmat

AMD X470 -piirisarjojen BIOS-päivitykset paljastavat seuraavan Ryzen-sukupolven ominaisuuksia

25.03.2019 19:54 Muropaketin toimitus

Piirisarjan BIOS-päivitysten perusteella AMD on tuomassa seuraavan Ryzen-prosessorisukupolven myötä esimerkiksi parannetun ylikellotustoiminnon, mutta optimoi myös ytimien ja tiedonsiirtoväylän käyttöä.

AMD on tulevia Ryzen 3000 -sarjan prosessoreja varten edelleen parantanut automaattista Presicion Boost Overdrive -ylikellotustoimintoa. Ylikellottavaa algoritmia on kehitetty ja optimoitu edelleen vanhoista versiosta.

Ongelmana on, että uusia prosessoreja varten optimoitu Presicion Boost Overdrive ei välttämättä toimi nyky-Ryzeneillä, joten päivitystä ei kannata heti ladata. Päivitetty Presicion Boost Overdrive, ja muita uusia ominaisuuksia löytyy päivitetystä A.G.E.S.A Combo 0.0.7.2 -mikrokoodista.

Tulevalla Valhalla-alustalla voi säätää käytettäviä ytimiä joko poistamalla kokonaisen prosessoriytimiä sisältävän pikkupiirin (chiplet) käytöstä, tai poistamalla yksittäisiä ytimiä pikkupiireistä. Ytimiä vain täytyy poistaa tasaisesti jokaisesta pikkupiiristä, jotta L3-välimuistin käyttö pysyy optimaalisena koko ajan. Prosessoriytimiä sisältäviä pikkupiirejä täytyy olla jatkuvasti aktiivisina vähintään kaksi.

Infinity Fabric -tiedonsiirtoväylän nopeuden voi uudessa BIOSissa asettaa seuraamaan muistien kellotaajuutta tai olemaan puolet keskusmuistin kellotaajuudesta.

Precision Boost Overdrivea tukemaan on tuotu myös Core Watchdog, joka käynnistää tietokoneen uudelleen, mikäli sen toiminta muuttuu epävakaaksi.