Uusimmat

AMD:n FX-malliset prosessorit tulossa takaisin?

03.01.2011 15:47 Sampsa Kurri

Viikonloppuna turkkilainen DonanimHaber-sivusto uutisoi huhuista, joiden mukaan AMD olisi tuomassa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien työpöytäprosessoreiden mallinimiin takaisin FX-liitteen.

AMD:n odotetaan julkaisevan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat työpöytäprosessorit markkinoille tämän vuoden toisella neljänneksellä (Q2/2011), tarkemmin ottaen huhtikuussa. Neljästä Bulldozer-moduulista rakentuvat 8-ytimiset Zambezi-koodinimelliset Bulldozer-prosessorit julkaistaan DonanimHaberin mukaan AMD Vision Black FX -mallinimellä ja 4-6-ytimiset prosessorit puolestaan Ultimate Vision FX -mallinimellä. Prosessorit ovat osa AMD:n Scorpius-koodinimellistä Vision Black -tehoalustaa.

AMD on käyttänyt FX-liitettä prosessoreissaan viimeksi vuonna 2006, jolloin yrityksen suorituskykyisin prosessori oli kolmen gigahertsin kellotaajuudella toiminut kaksiytiminen Athlon 64 FX-74. AMD:n FX-prosessorit ovat olleet vastine Intelin Extreme Edition -mallisille prosessoreille, jotka ovat ylikellottajille suunnattuja ja niiden kerroin on ollut avoin. AMD jätti käyttämättä FX-liitettä ylikellottajille suunnatuissa Phenom- ja Phenom II -malleissa, sillä ne ovat hinnaltaan kuluttajaystävällisiä toisin kuin perinteisesti 1000 dollarin hintaiset FX-mallit. AMD:n nykyiset kerroinlukottomat prosessorit tunnistaa Black Edition -nimestä.

VR-Zone, Rumour: AMD to revive ”FX” branding with Bulldozer

techPowerUp!, AMD FX Making a Comeback, to Challenge Intel Core i7 Extreme Edition

Muropaketin uusimmat