Uusimmat

AMD:n RX 6000 -sarjan näytönohjaimissa outoja rikkoutumisia – uusin ajuri kannattaa jättää asentamatta

11.01.2023 16:11 Markku Leppilampi

Joissakin AMD:n Radeon RX 7900 XTX -referenssinäytönohjaimissa on ilmennyt viime aikoina lämpöongelma, jonka syyksi paljastui liian vähäisellä nesteellä täytetty jäähdytysjärjestelmä. Nyt on edellisen sukupolven vuoro aiheuttaa otsikoita.

Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet ainakin vaikuttaisivat kärsivän oudosta uudesta ilmiöstä. Wccftechin mukaan saksalainen yritys on saanut asiakkailtaan viime aikoina oudon paljon rikkoutuneita Radeon RX 6000 -näytönohjaimia.

Tietotekniikkakorjaamisen asiantuntija ja youtubettaja KrisFix-Germany sanoi saaneensa 61 AMD:n Radeon RX 6900 ja Radeon RX 6800 -näytönohjainta korjattavakseen, ja 48:ssa niissä oli rikkoutunut grafiikkapiiri.

KrisFixin mukaan vastaavaa korjausvyöryä ainakaan hän ei ole aiemmin kokenut. Näytönohjaimissa oli muutakin vikaa, sillä kaikissa 48 näytönohjaimessa oli virransyöttö monin paikoin oikosulussa.

Asiakkaiden kertomuksien perusteella ei ole selkeää yhdistävää tekijää sille, miten näytönohjaimet ovat rikkoutuneet. KrisFix kuitenkin mainitsee, että kaikilla oli samat, joulukuussa julkaistut Adrenalin 22.11.2 -ajurit asennettuna.

Ajurin asentamisesta kannattaa ehkä pidättäytyä, kunnes ongelman luonne selviää tarkemmin. Alla KrisFixin video.

LUE MYÖS: AMD lupaa auttaa käyttäjiä ylikuumenemisongelmassa – vaihto mahdollinen

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat