Uusimmat

AMD:n seuraava näytönohjainsukupolvi on Radeon RX Vega

02.03.2017 10:49 Muropaketin toimitus

AMD:n Vega-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten nimi paljastettiin Capsaicin & Cream –tapahtumassa. Uuden sukupolven näytönohjaimet kulkevat Radeon RX Vega -nimellä.

Tapahtumassa myös paljastettiin, että AMD on kehittänyt Vega-arkkitehtuurin näytönohjaimiin High Bandwidth Cache Controller (HBCC) –ominaisuuden. Tällä muistinkäyttöä tehostavalla ominaisuudella kerrotaan kasvatettavan näytönohjaimen suorituskykyä merkittävästi. HBCC:n avulla kerrotaan voitavan saavuttaa jopa kaksinkertainen minimiruutumäärä ja puolitoistakertainen keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus.

AMD esitteli ominaisuutta HBCC-valmiilla koneella, jossa oli kaksi gigatavua näyttömuistia. Verrokkina oli kone, josta näyttömuistia neljä gigatavua, muttei HBCC-ominaisuutta. HBCC:lla varustettu kone ylsi samoihin tai jopa suurempiin fps-lukemiin kuin verrokkikone. Muita yksityiskohtia Vegasta ei kuitenkaan paljastettu.

 

Myös aiemmin vihjailtu AMD:n yhteistyö Bethesdan kanssa vahvistettiin tapahtumassa. Yhteistyön hedelmänä Bethesda optimoi pelinsä AMD:n Ryzen-prosessoreille sekä tuleville Radeon RX Vega –näytönohjaimille. Bethesdan tuleva Prey on ensimmäinen optimoinnista hyötyvä peli.