Uusimmat

AMD:n uuden Ryzen Threadripper -lippulaivaprosessorin ensimmäiset testitulokset vuodossa

20.06.2018 10:49 Muropaketin toimitus

Ensimmäiset kuvakaappaukset AMD:n tulevan lippulaivamallin tuloksista ovat vuotaneet. Niiden perusteelle prosessori saa nimekseen Ryzen Threadripper 2990X. Prosessorin peruskellotaajuus nousee 3,4 gigahertsiin ja boost-kellotaajuus peräti 4,0 gigahertsiin.

AMD paljasti Computex-messuilla Ryzen Threadripper -prosessoreiden toisen sukupolven, ja sen yksityiskohdista sen, että lippulaivaksi asettuu 32-ytiminen malli.

Viralliseen julkaisuun on vielä aikaa, mutta HKEPC on saanut käsiinsä ensimmäisiä kuvakaappauksia CPU-Z-ohjelmasta sekä Cinebench R15 -testituloksista. Computexissa epäselväksi jäivät muun muassa lippulaivamallin kellotaajuudet. CPU-Z-kuvakaappauksen perusteella prosessorin peruskellotaajuus on 3,4 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus nousee neljään gigahertsiin. XFR-ylikellotustoiminteella kellotaajuudet venyvät jopa 4,2 gigahertsiin. Kuvakaappaus paljastaa myös lippulaivan nimeksi Ryzen Threadripper 2990X. TDP-arvo 250 wattia.

Ryzen Threadripper 2990X tulee lunastamaan paikkansa HEDT-markkinan kärjessä. Julkaisun myötä saadaan selville, kuinka korkealle prosessorin kellotaajuudet saadaan venymään huippukellottajien toimesta. Toistaiseksi 24-ytiminen malli on onnistunut pysymään tutkan alla, sillä siitä ei ole herunut lisätietoja.