Uusimmat

Apple aikoo julkaista ARM-suorittimistaan huolittamatta uuden Intel Mac Pro -mallin Intelin suorittimella

23.12.2021 19:16 Muropaketin toimitus

Apple on tuonut hiljalleen markkinoille omia Arm-järjestelmäpiirejään. M1- ja M1X -suorittimia on jo nähty Mac Mineissä, Macbookeissa, iMaceissa ja iPadeissa. Lisäksi vastikään markkinoille saapui MacBook Pro -kannettavia, jotka hyödyntävät M1 Pro- ja M1 Max -suorittimia.

MacRumorsin mukaan Applen Arm-suorittimet eivät tule vielä kokonaan korvaamaan Intel-suorittimia Applen ammattilaiskäyttöön tarkoitetuissa Mac Pro -tietokoneissa. Ilmeisesti Apple haluaa pelata varman päälle, ja julkaista vielä ainakin yhden Intel-suorittimeen tukeutuvan Mac Pro -tietokoneen.

Tiettävästi Apple kehittää parhaillaan kahta uutta Mac Pro -tietokonetta. Niistä toinen on Inteliä käyttävä Mac Pro, ja toinen on M1-sarjan Arm-suorittimella tai suorittimilla varustettu Mac Pro.

Wccftechin mukaan Applen suorittimet ovat todistaneet suorituskykynsä ja toimintakykynsä tähän mennessä julkaistuissa tuotteissa, mutta Apple ei ehkä ole ainakaan vielä valmis siirtymään pelkästään M1-sarjan suorittimiin Mac Pro -malleissa. Yhtenä syynä saattaa olla Rosetta 2 -emulointi, jota Apple voi haluta kehittää suorituskykyisemmäksi ennen uuden Arm-suorittimeen tukeutuvan Mac Pro -version julkaisua.