Uusimmat

Apple tuo huhutusti markkinoille M2-suorittimella varustetut Mac Minit

14.03.2022 12:32 Muropaketin toimitus

Apple odotetaan esittelevän uusia M2-järjestelmäpiirejä, jotka perustuvat A15 Bionic -järjestelmäpiireihin. Niiden käyttökohteitakin osataan jo odottaa.

Applen huhutaan kehittävän kahta uutta järjestelmäpiiriä Mac-tuotteisiin. Raportin mukaan uudet M2- ja M2 Pro -järjestelmäpiirit perustuvat A15 Bionic -arkkitehtuuriin, ja niissä on Avalanche- ja Blizzard -ytimet sekä yhdysrakenteinen näytönohjain.

M2 oletetusti sisältää neljä korkean suorituskyvyn Avalanche-ydintä ja neljä energiatehokasta Blizzard-ydintä. Huhutun M2 Pro -sirun kerrotaan sisältävän kahdeksan Avalanche-ydintä, neljä Blizzard-ydintä sekä tehokkaamman näytönohjaimen kuin M2-malli. Wcchtech arvelee, että piirit valmistetaan TSMC:n N5P-valmistusprosessilla Applen A15 Bionic -piirien tapaan.

Uusien M2- ja M2 Pro -järjestelmäpiirien uskotaan päätyvän ainakin Applen Mac Mini -tietokoneisiin. Lisäksi niitä tultaneen käyttämään Applen kannettavissa.

Apple isännöi vuotuista WWDC 2022 -tapahtumaa touko-kesäkuussa, jossa esiteltäneen uusia Maceja. Applen voi odottaa esittelevän tapahtumassa myös M2- ja M2 Pro -järjestelmäpiirinsä sekä niitä käyttäviä tietokoneita.