Uusimmat

Apple valmistelee uusia MacBookeja

12.02.2011 12:26 Ville Suvanto

Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden julkaisun jälkeen internetissä alkoivat välittömästi spekulaatiot siitä, koska Apple aikoo päivittää tietokonemallejaan ja varustaa ne Intelin uudella raudalla. AppleInsider-sivuston saamien tietojen mukaan Applen päivitetyt tietokoneet tulevat myöhästymään noin kahdella viikolla johtuen Intelin 6-sarjan piirisarjaongelmasta, mutta toimitukset tullaan aloittamaan helmikuun lopun ja huhtikuun alun välisenä aikana.

Applen tapauksessa Intelin piirisarjaongelma lienee helposti korjattavissa, sillä ongelma ei koske kahta Serial ATA 6 Gb/s -liitintä ja MacBookeissa on tarvetta ainoastaan kahdella liittimelle – optiselle asemalla ja kiintolevylle. AppleInsiderin mukaan ainoastaan jotkin tulevat MacBook Prot kärsivät piirisarjaongelmasta ja kyseisissä tapauksissa tilanne saadaan helposti korjattua.

Toistaiseksi ei ole tarkemmin tiedossa, miten Sandy Bridge -prosessoreiden integroitu grafiikkaohjain tulee vaikuttamaan Applen kannettavien tilanteeseen. Joidenkin huhujen mukaan edullisimmissa malleissa tullaan käyttämään integroitua grafiikkaohjainta, mutta oletettavasti Apple tulee tarjoamaan suorituskykyisempiin MacBook Pro -kannettaviin tehokkaampaa erillistä grafiikkapiiriä.

CNET News -sivusto puolestaan uutisoi, että Apple tulisi ottamaan käyttöön Sandy Bridgen myös MacBook Air -kannettavissa, joiden päivitettyjä malleja voitaisiin odottaa julkaistavaksi kesäkuussa. MacBook Air -kannettavissa on sen ensimmäisestä vuoden 2008 alussa julkaistusta mallista lähtien käytetty Core 2 Duo -prosessoreita, joten siirtyminen Sandy Bridge -prosessoreihin olisi enemmän kuin tervetullut päivitys.

AppleInsider, Source: Intel error pinches Apple’s MacBook Pro updates but delays minor

CNET News, MacBook Air ’Sandy Bridge’ update expected in June