Uusimmat

Applen MacBook -kannettavissa on jälleen ongelmia latauksen kanssa

02.05.2020 15:59 Muropaketin toimitus

Applella saattaa olla jälleen käsissään latausongelmien selvittelyä. Useat käyttäjät ovat huomanneet ongelmia MacBook Pro -kannettavien lataamisessa.

Ongelma saattaa jopa kuulostaa hiukan huvittavalta. Pulma nimittäin ilmenee vain, kun MacBook Pro -kannettavaa lataa vasemmanpuoleisista USB-C-liittimistä. Applen mukaan kuitenkin kaikki USB-C-liittimet soveltuvat kannettavan lataamiseen.

Ainakin joissakin tapauksissa on kuitenkin käynyt niin, että vasemman puolen liittimeen kytkeminen on aiheuttanut ongelmia, jos vasemmalla puolella on kytkettynä myös oheislaite. Kannettavan prosessori on tällöin alkanut käydä ylikierroksilla kernel_task-nimisen prosessin kaapatessa koneen tehot, joka puolestaan on johtanut tuulettimien kovaan käyntiääneen.

Ongelmaan on olemassa onneksi ratkaisu. Jos MacBookia lataa vain oikeanpuoleisilla USB-C-porteilla, vaiva on poistunut. Lisäksi oheislaitteita pitäisi käyttää vasemman puolen porteista latauksen aikana.

Pulma koskee tiettävästi 15-tuumaista vuoden 2017 MacBook Pro -mallia ja 16-tuumaista MacBook Pro 2019 -mallia. Apple ei ole vielä kommentoinut asiaa.