Uusimmat

Asuksen DirectCU II -näytönohjainjäähdytys vie kolme korttipaikkaa (Päivitetty)

11.01.2011 22:48 Sampsa Kurri

Asus ENGTX580 DirectCU II

Asukselta on tulossa markkinoille yrityksen omaan piirilevysuunnitteluun ja toisen sukupolven DirectCU -jäähdytysratkaisuun perustuvat GeForce GTX 580- ja Radeon HD 6970 -näytönohjaimet.

DirectCU-jäähdytysratkaisun toinen sukupolvi peittää emolevyltä alleen jopa kolme korttipaikkaa, joista ylin on pyhitetty kokonaan lämpimän ilman ulostuloaukoille. DirectCU viittaa kuparisten lämpöputkien olevan suoraan yhteydessä grafiikkapiiriin. Jäähdytysratkaisu on varustettu kahdella kookkaalla tuulettimella ja lisäksi piirilevyn takapuolen peittää alumiininen jäähdytyslevy.

Saimme Asukselta PR-kuvat GeForce GTX 580 DirectCU II -näytönohjaimesta, jonka piirilevysuunnittelussa on uudistettu kokonaan GF110-grafiikkapiirin ja GDDR5-muistien virransyöttö. Näytönohjain on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja emolevyn PCI Express x16 -liittimen sijaan käyttöjännitteet syötetään PCI Express -lisävirtaliittimien kautta. Kaksi näyttöä voidaan kytkeä DisplayPort-, mini-HDMI- tai kahteen DVI-liittimeen.

TechPowerUp!-sivusto pääsi CES 2011 -tapahtuman yhteydessä tutustumaan Radeon HD 6970 DirectCU II -näytönohjaimeen, joka on varustettu neljällä DisplayPort-liittimellä ja kahdella DVI-liittimellä. Myös Radeon HD 6970 DirectCU II -jäähdytysratkaisussa kolmas korttipaikka on pyhitetty lämpimän ilman ulostuloaukoille ja piirilevysuunnittelussa on paranneltu virransyöttö ja kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

techPowerUp!, ASUS Shows Off Humongous Radeon HD 6970 DirectCu II Graphics Card

Asus EAH6970 DirectCU II

Päivitys: Saimme Asukselta korkealaatuiset kuvat myös Radeon HD 6970 DirectCU II -näytönohjaimesta, jotka on lisätty alla olevaan kuvagalleriaan. Radeon HD 6970 DirectCU II tukee samanaikaisesti yhteensä kuutta näyttöä eli Eyefinity 6 -ominaisuutta.

Muropaketin tietojen mukaan Asus on lanseeraamassa myös GeForce GTX 570- ja Radeon HD 6950-näytönohjaimista DirectCU II -mallit.