Uusimmat

Asuksen ROG Spatha -MMO-pelihiiri toimii langallisena ja langattomana

14.04.2016 18:57 Petrus Laine

Asus ROG Spatha

Asus on julkaissut uuden pelihiiren ROG-sarjaan. Erityisesti MMO-peleihin lukuisine painikkeineen suunniteltu ROG Spathan erikoisuus on mahdollisuus toimia sekä langallisena että langattomana hiirenä, ominaisuus jota nähdään hiirissä vain harvoin.

ROG Spathan vasen ja oikea hiiren painike on varustettu Omronin D2FC-F-7N(20M) -kytkimillä, joidenl luvataan kestävän 20 miljoonaa klikkausta. Kytkimet ovat vaihdettavaa mallia, ja mukaan tuleekin ylimääräinen pari Omronin D2F-01F-kytkimiä. Asuksen mukaan käyttäjä voi myös itse hankkia ja vaihtaa kytkimet haluamikseen; tuettuja kytkimiä ovat Omronin D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F, D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M) ja D2FC-F-7N(20M).

Hiiressä on yhteensä 12 ohjelmoitavaa painiketta, joista kuusi on sijoitettu peukalon ulottuville. Asus ei valitettavasti kerro muiden kuin pääpainikkeiden kohdalla käytettyjen kytkinten merkkiä tai mallia. ROG Spathan rulla on puolestaan Alpsin valmistama.

Asuksen ROG Spatha on varustettu 8200 DPI:n laser-sensorilla, jonka merkkiä ei kerrota. Asus on kuitenkin käyttänyt aiemmin Avagon sensoreita, joten Avago 9800 lienee todennäköisin vaihtoehto. Hiiren virkistystaajuus on langallisena 2000 Hz ja langattomana 1000 Hz, mutta muutoin tilat eivät eroa toisistaan toiminnallisuuden suhteen. Asus mainitsee hiiren maksiminopeudeksi 150 tuumaa sekunnissa, ja maksimikiihtyvyydeksi 30 G:tä.

ROG Spathan strategiset mitat ovat 137 x 89 x 45 millimetriä, ja paino ilman kaapelia 175 grammaa. Sen mukana tulee langattomana vastaanottimena toimiva lataustelakka, kahden metrin punottu USB-kaapeli, metrin tavallinen USB-kaapeli, jo aiemmin mainitut ylimääräiset Omronin kytkimet sekä kantolaukku, tarroja ja ruuvimeisseli. Asus ei ole toistaiseksi paljastanut hiiren hintaa. Voit lukea hiirestä lisää Asuksen ROG-verkkosivuilta.