Uusimmat

Asus valmistelee Maximus III Formula -emolevyä

15.06.2009 11:16 Sampsa Kurri

Intel aikoo julkaista kuluttajahintaiset Lynnfield-koodinimelliset prosessorit vasta syyskuussa, mutta emolevyvalmistajat ovat jälleen kerran hyvissä ajoin valmiina P55-piirisarjaan perustuvien Socket 1156 -kantaisten emolevyjen kanssa.

Kesäkuun alussa Computex 2009 -tapahtumassa Taiwanissa nähtiin useita P55-emolevyjä, mutta nyt PC Games Hardware -sivusto on päässyt tutustumaan lähemmin Asuksen pelaajille ja ylikellottajille suunnattuun Republic of Gamers -sarjan Maximus III Formula -emolevyyn. Musta-punaiseksi värjätyn emolevyn järeää virransyöttöä ja piirisarjaa jäähdyttävät lämpöputkillä yhdistetyt litteät jäähdytyssiilit. Yhden piirin P55-piirisarja ei kuulemma lämpeä käytössä kovinkaan paljoa.

PCI Express x16 -liittimiä on kolme kappaletta, mutta ainoastaan yksi niistä toimii täydellä x16-nopeudella. Kahdella näytönohjaimella väylät toimivat x8-nopeudella. I/O-liittimien joukossa on kahdeksan USB-liitintä, PS/2-liitin, eSata- ja FireWire-liitännät sekä biosin nollausnappi. Mukana toimitetaan erillinen PCI Express x1 -liittimeen asennettava äänikortti.

PC Games Hardware on napsinut myös joukon kuvia bios-asetuksista ja niiden perusteella esittelykokoonpanossa oli ollut käytössä 2,66 GHz:n kellotaajuudella toimiva Lynnfield-prosessori. Engineering Samplessa ei ollut käytettävissä kuin DDR3-800/1066/1333-muistijakajat, mutta myyntiversiossa on kuulemma tarjolla korkeampia muistijakajia (+DDR3-1600).

PC Games Hardware, P55 Mainboard Asus Maximus III Formula for Lynnfield (Google Translate)