Uusimmat

Barrett eläkkeelle – 35 vuotta Inteliä takana

25.01.2009 14:16 Ville Suvanto

Intelin yksi merkkihenkilöistä, Craig Barrett, on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle 35-vuotisen uran päätteeksi. Barrett aloitti työrupeaman Intelillä vuonna 1974 ja on työskennellyt muun muassa kehityspäällikkönä, operaatiojohtajana, presidenttinä ja vuodesta 1998 vuoteen 2005 yrityksen toimitusjohtajana. Vuoden 2005 jälkeen Barrett toimi Intelin hallituksen puheenjohtajana. Nyt 69-vuotias Barrett jättää Intelin toukokuussa.

”Intelistä tuli maailman suurin ja menestynein puolijohdeyritys vuonna 1992 ja on pitänyt paikkansa siitä lähtien. Olen erittäin ylpeä ollessani auttamassa sitä saavutusta. Minulla on myös ollut kunnia työskennellä kymmenien tuhansien Intelin työntekijöiden kanssa, jotka ovat joka päivä käyttäneet taitojaan tehdäkseen Intelistä yhden johtavista teknologiayrityksistä. Luotan Intelin jatkavan johtoasemassa Paul Otellinin ja hänen johtoryhmänsä ohjauksessa.”, kommentoi Intelin entinen toimitusjohtaja Craig Barrett lehdistötiedotteessa.

Vuosien 1957 ja 1964 välisenä aikana Barrett suoritti kandidaatti- ja maisteritutkintonsa sekä sai tohtorin arvon materiaalitieteestä Standfordin yliopistosta. Valmistuttuaan hän työskenteli Standfordin yliopistolla, kunnes vuonna 1974 siirtyi Intelille ja aloitti työnsä kehityspäällikkönä. Intelin johtokuntaan hänet valittiin vuonna 1992.

Intel, Lehdistötiedote

TG Daily, Dr. Craig Barrett leaving Intel after 35 years, retiring in May