Uusimmat

Canonin julkaisi EOS C400 -elokuvakameran – Kompakti RF-kiinnitteinen runko nelinumeroiseen hintaluokkaan

Kuva: Canon

06.06.2024 07:35 Muropaketin toimitus

Canon laajentaa valikoimaansa esittelemällä EOS C400 -rungon objektiivien RF-kiinnityksellä. Valmistajan mukaan EOS C400 on räätälöity tukemaan kattavasti erilaisia tuotantoja, aina indie-elokuvista ja dokumenteista virtuaalilähetyksiin.

Canon EOS C400 on RF-kiinnitteinen Cinema EOS -kamera, joka aloittaa uuden aikakauden Canonin EOS R -järjestelmässä. Kompaktissa rungossa on ominaisuuksia, jotka tavallisesti löytyvät suuremmista kameroista. Pienemmän koon lisäksi suunnittelussa on painotettu käytön helppoutta.

Kuva: Canon

EOS C400 on varustettu 6K-tarkkuuden täyden koon CMOS-kennolla, jossa hyödynnetään BSI-tekniikkaa (taustavalaistu, pinottu kenno). Tämä tarjoaa jopa 16 aukon dynaamisen alueen. Kamerassa nähdään myös kolmeen perus-ISO-arvoon perustava tekniikka. Canon Log 2- tai 3-kuvauksessa käytettäessä perus-ISO-arvot ovat 800, 3200 ja 12800, mikä tuo joustavuutta erilaisiin valaistusolosuhteisiin.

Canon tuo runkoon myös Dual Pixel CMOS AF II:n. Automaattitarkennus toimii sen myötä koko kennon alalla. Se mahdollistaa esimerkiksi kasvojen tai silmien ja myös eläinten tunnistamisen ja seurannan.

Kuva: Canon

Kamerassa käytetään siis RF-objektiivikiinnitystä, mikä mahdollistaa kattavan tuen erilaisille objektiiveille. Kamera tukee myös mahdollisuutta käyttää useita Canonin EF-EOS R -kiinnityssovittimia sekä uutta PL-RF-kiinnityssovitinta.

Ammattikäyttöön suunnatussa rungossa voi käyttää myös lukuisia eri tallennusmuotoja. Vaihtoehtoihin kuuluu esimerkiksi Canonin skaalautuva 12-bittinen Cinema RAW Light LT/ST/HQ, 4:2:2 10-bittinen XF-AVC ja uudet MP4-pohjaiset XF-AVC S- ja XF-HEVC S -muodot. Monipuolista käyttöä avittavat myös lisävarusteet, kuten monipuolinen LCD-kiinnike, edistynyt yläkahva ja parannettu käsikahva.

Uuden Cinema EOS C400 -kameran myynti alkaa syyskuussa 2024 ja sen suositushinta on 9299 euroa.