Uusimmat

CES 2011: MSI esitteli vinon pinon uusia tuotteita

07.01.2011 09:22 Ville Suvanto

Muropaketti @ CES 2011, Las Vegas: MSI on esitellyt CES 2011 -tapahtumassa reilusti uusia tuotteita ja Intelin julkaisemien Sandy Bridge-prosessoreiden vanavedessä tuotemallisto on uudistunut rajulla otteella. Uusien tuotteiden joukossa on muun muassa WindPad-taulutietokone, P67-emolevyjä ja Lightning-tuoteperheen uusia suorituskykyisiä näytönohjaimia. Tutustuimme MSI:n vuoden 2011 uutuustuotteisiin yrityksen messuosastolla.

Emolevyjen osalta P67-tuoteperheen mielenkiintoisin malli on Big Bang-Marshal, joka on varustettu peräti kahdeksalla PCI Express x16 -liittimellä, 12 USB 3.0 -liittimellä sekä neljällä Serial ATA 6 Gb/s -liittimellä. Emolevyn ominaisuuslista käsittää myös Military Class II -komponentit, OC Genie II -ylikellotustoiminnon, ClickBIOSin ja Super Chargerin (USB-liittimet kykenevät syöttämään reilusti virtaa ladattaville laitteille kuten iPadille). 24-vaiheiselle virransyötölle toimitetaan virtaa kahdella kahdeksanpinnisellä lisävirtaliittimellä ja Marshal-mallista löytyy lisäksi jännitemittauspisteet.

Esillä oli myös muita ATX- ja Micro-ATX-kokoluokan P67-emolevyjä, joista P67A-GD65 on löytänyt tiensä Muropaketin testilaboratorioon. Tulemme julkaisemaan tammikuun puolella artikkelin P67-piirisarjasta ja -emolevyistä, jolloin luomme tarkemman katsauksen myös MSI:n P67-emolevyyn.

Taulutietokoneet ovat tällä hetkellä yhtä kovassa huudossa kuin netbook-minikannettavat muutama vuosi sitten, eikä MSI ole jättäytynyt asian suhteen taka-alalle. Alueella esiteltiin WindPad 100W -mallista taulutietokonetta, joka on pikaisen testauksen perusteella vakuuttavan oloinen laite jämerällä rungolla ja hillityllä muotoilulla. Tammikuussa markkinoille saapuva malli on varustettu Windows 7 -käyttöjärjestelmällä ja myöhemmin, MSI:n edustajan mukaan huhtikuussa luvassa on WindPad-malli Android-käyttöjärjestelmällä. WindPad 100W:n 10-tuumaisen näytön takana jyllää kaksiytiminen 1,6 GHz:n kellotaajuudella toimiva Atom Z530 -prosessori.

Esillä oli myös useita näytönohjaimia, joista kaksi mielenkiintoisinta mallia ovat Lightning-tuoteperheen Radeon HD 6970 ja GeForce GTX 580. Molemmat perustuvat MSI:n omaan piirilevysuunnitteluun ja ylikellottamista silmällä pitäen niiden piirilevyn päällä on kahden korttipaikan korkuinen Twin Frozr III -cooleri. R6970 Lightning -mallissa on 18-vaiheinen, kun taas N580GTX Lightningissä on 16-vaiheinen virransyöttö. Näytönohjaimien komponenttien eliniän maksimoimiseksi käytössä ovat Military Class II -komponentit, mutta valitettavasti kellotaajuuksista tai hintatasosta ei ole tietoa.

Kannettavista tietokoneista mielenkiintoisinta antia edusti pelikäyttöön kohdistettu GT680, joka varustettu Sandy Bridge -prosessorilla ja GeForce GTX 460M -grafiikkaohjaimella, jonka käytössä on 1,5 gigatavua muistia. Kannettavassa on kiinnitetty huomiota äänentoistoon ja tarpeen vaatiessa käyttäjä voi kytkeä nappia painamalla päälle automaattisen ylikellotustoiminnon. Laite saapuu myyntiin lähiaikoina ja hintataso tulee sijoittumaan tuhannen euron tietämille.

Esillä oli myös hillitymmin muotoiltu ja multimediakäyttöön suunniteltu CR650, jossa Brazos-alustan myötä prosessorina toimii AMD:n kaksiytiminen E-350 ja grafiikkaohjaimena APU-prosessoriin integroitu Radeon HD 6310. Laite saapuu markkinoille keväämmällä.

All-in-One-tietokoneet eli tietokoneet, joissa näytön taakse on integroitu varsinainen tietokone, olivat näyttävästi esillä MSI:n esittelyalueella. Laitteita oli esillä eri hintaluokissa ja kirkkainta kärkeä edusti kuvassa vasemmalla puolella näkyvä Wind Top AE2410, jossa on 23,6-tuumainen näyttö.  Prosessorina on Intelin Sandy Bridge ja grafiikasta on vastuussa joko prosessoriin integroitu grafiikkaohjain tai NVIDIAn GeForce GT 540M. USB 3.0 -portteja on kaksin kappalein ja tuettuna on Super Charger -teknologia.

Esittelyalueen reunalle oli sijoitettu kaksi edellä mainittua GT680-kannettavaa, joiden suorituskykyä demonstroitiin Counter-Strike-pelillä. Kävijät voivat haastaa maailman parhaaksi kyseisen pelin pelaajaksi mainostetun henkilön ja mitä ilmeisimmin voittaa palkintoja päihittämällä mestarin.