Uusimmat

Denonin uusimmat, kattavän tilaäänituen tarjovat AV-vahvistimet ovat myös 8K-valmiita

24.09.2022 18:11 Muropaketin toimitus

Denon on päivittänyt kotiteattereihin suunnattuja AV-vahvistimia uusiin versioihin. Tarjolla tulee ehdottomalle huipulle sijoittuvan AVC-A1H-mallin lisäksi esimerkiksi AVR-X2800H- ja AVC-X3800H-malliversiot.

Denonin uudessa mallistossa ovat tuettuina mallista riippuen monet 3D-audioformaatit, kuten Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced, Auro 3D sekä tietysti Dolby Surround. Niissä käytetään myös Denonin HEOS-teknologia, joka tukee monihuonekäyttöä.

Laitteiden ulkoasu on aiemmista malleista tutun oloinen, mutta graafisen teräväpiirtokäyttöliittymän ulkoasu on valmistajan tiedotteen mukaan uusittu.

Uutuusmalliston huipulla on 15.4-kanavaista äänentoistoa tukeva AVC-A1H. Se pitää sisällään 15-kanavaisen vahvistimen, Denonin tehokkaimman muuntajan ja on rakenteeltaan järeä, mistä kielii 32 kilogramman paino. AVC-A1H sopiikin erityisesti suuriin kuuntelutiloihin. Laite tukee myös maksullista Dirac Live -huonekorjauksen päivitysmahdollisuutta tulevan ohjelmistopäivityksen myötä. Hintaa tällä ensi vuoden alkupuolella kauppoihin saapuvalla järkäleellä on peräti 6999 euroa.

Hieman maanläheisempi versio on AVC-X3800H. Se on 9.4-kanavainen 8K-valmis AV-vahvistin, joka tuottaa jopa 180 wattia tehoa kanavaa kohden.  Käytettävissä on siis yhdeksän vahvistinkanavaa ja neljä itsenäistä subwoofer-liitäntää. HDMI-liitännät ovat versiota 2.1, ja ne tukevat 8K60/4K120 -kuvan siirtämistä kaikissa kuudessa sisääntulossa ja kahdessa lähdössä.

Myös AVC-X3800H tukee maksullista Dirac Live -päivitysmahdollisuutta tulevan ohjelmistopäivityksen myötä, mutta vakio-ominaisuuksiin kuuluu Audyssey MultEQ XT32 -huonekorjaus. Hintaa tällä lokakuussa myyntiin tulevalla mallilla on 1800 euroa.

Denon AVR-X2800H on puolestaan 7.2-kanavainen AV-viritinvahvistinmalli. Siinä 150 wattia tehoa per kanava, ja myös tämä malli on varustettua HDMI 2.1 -liitännöilla, joita on kolme kappaletta. Tämä malli sisältää puolestaan Audyssey MultEQ-XT -huonekorjauksen. Myynnissä uutuus on lokakuussa hintaan tuhat euroa.

Muropaketin uusimmat