Uusimmat

DirectStorage 1.1 tasoitti testissä PCIe 3.0, 4.0 ja 5.0 -SSD-asemien nopeuseroja – erot olemattomia

03.02.2023 08:10 Muropaketin toimitus

Microsoft DirectStorage kaventaa eri PCIe-versioilla varustettujen SSD-asemien nopeuseroja. Tähän tulokseen päätyi tietokonekomponenttien valitsemisessa avittava sivusto Compusemble.

DirectStorage 1.1 parantaa latausnopeuksia ainakin seuraavin keinoin: Tekniikka hyödyntää pakkaus- ja purkualgoritmien käsittelyssä sekä SSD-ohjainta että näytönohjaimen grafiikkapiiriä. Näin dataa pystytään siirtämään tehokkaammin kuin perinteisen tavoin. Lisäksi DirectStoragea käytettäessä NVMe-liikennettä on vähemmän, joka laskee suorittimen kuormitusta ja niin ikään tehostaa tiedonsiirtoa SSD-asemalta grafiikkajärjestelmään.

Testi saattoi yllättää, sillä ainakin Compusemblen Forspoken-testeissä PCIe 3.0 -SSD-asema oli lähes yhtä nopea kuin PCIe 5.0 -SSD-asema. Ilman DirectStorage 1.1 -tukea ero olisi todennäköisesti ollut suurempi.

Compusemblen testissä PCIe 5.0 -SSD sai lataushetkien yhteenlasketuksi ajaksi 10,483 sekuntia, kun PCIe 4.0 -SSD oli heti perässä 10,872 sekunnilla. PCIe 3.0 selvisi testistä 13,838 sekunnin latausajalla. Monissa yksittäisissä testeissä erot olivat vain nimellisiä, kuten alla olevalta videolta voi havaita.

PCIe 5.0 ja PCIe 3.0 -asemien väliseksi kokonaiseroksi jäi vain 3,355 sekuntia. DirectStorage-pakkaus hämärtääkin ainakin Forspokenin tapauksessa eri PCIe-versioisten SSD-levyjen välistä rajaa.

Forspoken on tällä hetkellä ainoa peli, joka tukee DirectStorage 1.1 -tekniikkaa. Alla video.

Muropaketin uusimmat