Uusimmat

Elon Musk haluaa valjastaa asiakkaiden Teslat hajautettuun tekoälylaskentaan – ”Siinä on potentiaalia”

Kuva: @ Pixabay

27.04.2024 16:40 Muropaketin toimitus

Olisiko parkissa lepäävästä Teslasta tekoälylaskennan apuriksi? Elon Muskin mielestä on.

Elon Muskin mukaan maailmalle myydyissä Tesloissa on yhteensä 100 gigawatin edestä päättelylaskentakykyä. Hän heitti ilmoille tulospuhelun aikana, että laskentakyvyn voisi ottaa käyttöön. Hän sanoi tulospuhelussa myös, että Tesla on nyt tekoäly-yritys.

Hän vertasi Teslojen valjastamatonta laskentakykyä Amazonin AWS-pilviliiketoimintaan. Musk mietti, että jos autot vain seisovat, eikö ne voisi laittaa ajamaan tekoälymalleja.

– Siinä on potentiaalia… kun auto ei liiku, voimme ajaa hajautettua päättelylaskentaa, Musk sanoi.

– Jos kuvitellaan tulevaisuuden 100 miljoonan Teslan ”laivue”, ja niissä on keskimäärin kilovatin verran päättelylaskentakykyä, se on yhteensä 100 gigawattia ympäri maailmaa hajautettua päättelylaskentakykyä, miljardööri maalaili.

The Verge kysyi asiantuntija Sam Anthonylta Muskin ideasta. Hän katsoo, että idea olisi mahdollista toteuttaa, mutta tekoälylaskenta tarvitsee nopeat yhteydet, joka on suuri ongelma hajautetussa tietojenkäsittelyssä.

Auton täytyisi myös olla verkkovirrassa, jos sitä aiotaan käyttää laskentaan, ja se ei ole ilmaista. Ei ole selvää, maksaisiko Tesla autojen omistajille laskentakyvyn tarjoamisesta. Anthony pitää Muskin ajatuksen toteutumista epätodennäköisenä.