Uusimmat

Ensimmäinen luotettava testitulosvuoto AMD:n Radeon RX Vega-näytönohjaimesta?

08.05.2017 16:25 Muropaketin toimitus

AMD:n Vega-arkkitehtuuriin perustuvista näytönohjaimista tihkuu ajottain huhuja, joiden varmistaminen on ollut mahdotonta. Tällä kertaa tapahtunut vuoto vaikuttaisi olevan vahvalla pohjalla, sillä testissä käytetty näytönohjain on esiintynyt aiemmin tänä vuonna AMD:n demokoneessa.

687F:C1-tunnisteella oleva näytönohjain pyöritti helmikuussa 4K-demoina DOOM- ja Star Wars Battlefront -pelejä. Nyt Samalla tunnisteella olevalla näytönohjaimella on ajettu 3DMark Fire Strike -testi. Myös kahdeksan gigatavun muisti viittaa Vega-arkkitehtuurin näytönohjaimeen.

Oletetulla Radeon RX Vega -näytönohjaimella Fire Strike -testissä tulokseksi tuli 14 412 pistettä. NVIDIAn puolelta verrokkeina voitaneen käyttää GeForce GTX 1080 -näytönohjainta, joka saavuttaa 18000 pistettä ja ylikin. Lähempänä on GeForce GTX 1070, jonka tulokset ovat 16000 pisteestä ylöspäin.

Johtopäätöksien aika ei ole kuitenkaan vielä. Käytetty näytönohjain on engineering sample, ja ajurioptimoinnilla näytönohjaimesta saataneen vielä paljon irti. Pitää myös muistaa, että Fire Strike -testi on DirectX 11 -rajapinnan testejä. Vulkan-rajapinnassa demokone suoriutui hyvin, joten lopullisen suorituskyvyn arviointia saadaan odotella vielä tovi.