Uusimmat

Ensimmäiset kuvavuodot MSI:n, Palitin ja Zotacin RTX 2080- ja RTX 2080 Ti –näytönohjaimista

18.08.2018 18:49 Muropaketin toimitus

Nvidian uuden näytönohjainsukupolven julkaisun lähestyessä kuvavuodot olivat odotettuja. Ensimmäiset kuvavuodot tulevat MSI:n, Palitin ja Zotacin leireistä.

Nvidian Geforce Gaming Celebration -tapahtuma pidetään tulevana maanantaina. Odotukset tapahtumaa kohtaan vain kasvavat vuotojen myötä. Vuotojen perusteella Ti-mallia ei tarvitse odottaa niin kauaa kuin esimerkiksi Pascal-sukupolven kohdalla, jossa Ti-mallia jouduttiin odottamaan reilut puoli vuotta.

Spekulaatioiden tukena toimivat tahattomat tai tahalliset kuvavuodot. Videocardz on onnistunut saamaan haltuunsa vuodettuja kuvia. Tähän mennessä kuvia myyntipakkauksista ja itse näytönohjaimista on vuotanut MSI:ltä, Palitilta ja Zotacilta.

MSI:n tuleva näytönohjainkattaus tulee sisältämään odotetusti täytettä Gaming X Trio -sarjaan. Vuodetuissa kuvissa esiintyy GeForce RTX 2080- ja GeForce RTX 2080 Ti –mallit. Jatkoa on luvassa myöskin Aasian markkinoille suunnatulle Duke-sarjalle.

Palitin osalta parrasvaloihin kuvavuodon muodossa ovat päätyneet GamingPro-sarjan näytönohjaimet. Odotettavissa on, että GeForce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -malleista on tulossa saataville ylikellottamattomat ja tehdasylikellotetut mallit. Vuotokuvassa esiintyy juuri tehdasylikellotettu GeForce RTX 2080 Ti GamingPro OC.

Zotacin osalta kuvavuodoissa esiintyy AMP-sarjan GeForce GTX 2080- ja GTX 2080 Ti -näytönohjaimet. Pascal-sukupolven näytönohjaimiin verrattuna Zotac on muuttanut radikaalisti näytönohjainten jäähdytysratkaisuja. Kummankin näytönohjaimen kohdalla jäähdytysratkaisu yltää reilusti yli piirilevyn. Oletettavasti ajan myötä markkinoille saadaan myös Mini-versiot.

Maanantaina Nvidian tapahtuman myötä selvinnee, tulevatko muun muassa yllä mainitut näytönohjaimet tarjolle samaan aikaan Nvidian referenssimallien kanssa. Aiemmin valmistajien omaan piirilevysuunnitteluun perustuvat näytönohjaimet ovat tulleet tarjolle viiveellä.