Uusimmat

Gigabyte vahvisti Intel Z490 -piirisarjallisten emolevyjensä tukevan tulevia Rocket Lake-S -prosessoreita

05.01.2021 11:09 Muropaketin toimitus

Gigabyten Intel Z490 -piirisarjalliset emolevyt ovat täysin yhteensopivia tulevan sukupolven Rocket Lake-S -prosessoreiden kanssa. Nykyiset emolevyt ovat toteutettu niin, että ne saadaan BIOS-päivityksellä tukemaan tulevaa prosessorisukupolvea ja PCIe 4.0 -standardia.

Gigabyte on ensimmäinen valmistaja, joka virallisti tiedon siitä, että sen nykyiset Intel Z490 -piirisarjaan perustuvat emolevyt ovat yhteensopivia Intelin seuraavan sukupolven prosessoreiden kanssa.

Yhteensopivuuden varmistaminen edellyttää odotetusti BIOS-päivitystä, jolla varmistetaan myös tuki PCIe 4.0 -standardille. Joillekin Z490-piirisarjan emolevyille on jo tarjolla BIOS-päivitys, jolla varmistaa yhteensopivuuden Rocket Lake-S -prosessoreiden kanssa. Esimerkiksi Z490 Aorus Master -mallille päivitys on jo saatavilla.

Valmistaja vahvistaa samassa tiedotteessa, että se jalkauttaa Resizable BAR -tuen Intel Z490- ja Intel H470 -piirisarjoille myös BIOS-päivitysten muodossa. Resizable Base-Address Register (Resizable BAR) -tuen lisäävän BIOS-päivityksen jakelu on jo aloitettu molempien piirisarjojen emolevyille.

Emolevykohtaisen tilanteen BIOS-päivitysten suhteen saa tarkastettua tuotesivun Support-osiosta.