Uusimmat

Google astuu mainostoimistojen tontille tekoälyllään – ja Kiinassa ei enää palkata niin paljon copywritereita ja graafikoita

Kuva: Muropaketti

23.04.2023 09:20 Muropaketin toimitus

Financial Times kertoo nähneensä mainostajille suunnatun Googlen esitelmän, jossa kuvaillaan Googlen tulevaa mainoksia luovaa generatiivista tekoälyä.

Google aikoo tuoda tekniikkansa mainostajien saataville tulevien kuukausien aikana, ja sen luomia tuloksia kuvaillaan vastaavantyyppisiksi, mitä mainostoimistot tarjoavat. Mainoksia luova tekoäly pohjautuu samaan tekoälytekniikkaan kuin Googlen Bard-chatbot.

Ihmistä kuitenkin edelleen tarvitaan, sillä mainoksia luovalle tekoälylle täytyy syöttää ihmisten tuottamaa materiaalia. Toisaalta, miksei senkin materiaalin voisi osittain luoda tekoälyllä? Siinäkin vaiheessa toki tarvitaan ainakin vielä ihmistä.

Tästä syötetystä materiaalista tekoäly sitten luo mainoskampanjan. Lisäksi mainosten luonnin pohjaksi voi määrittää erilaisia tavoitteita – kuten myyntitavoitteen.

Materiaalina voi käyttää ainakin kuvia, videota ja tekstiä. Sen jälkeen tekoäly muokkaa niistä mainoksia, jotka on suunnattu valitulle kohderyhmälle.

”Generatiivinen tekoäly avaa kokonaisen luovuuden maailman”, Google hehkutti.

Kiinassa copywriterien eli tekstisuunnittelijoiden ja graafikoiden työt ovat ehkä vielä konkreettisemmin uhattuna.

Bluefocus Intelligent Communications Group Co. on yksi Kiinan suurimmista media- ja PR-taloista, ja yrityksen sisäisen muistion mukaan se keskeyttää ulkopuolisten työntekijöiden kuten tekstisuunnittelijoiden ja graafikoiden pestaamisen.

Heidät aiottaisiin korvata generatiivisella tekoälyllä. Uutisen jälkeen yrityksen osake nousi 19 prosenttia.

LUE MYÖS: Tekoäly voi viedä 300 miljoonaa työpaikkaa – juristin ja johtoportaan työ todennäköisimpiä korvattavia