Uusimmat

Google varoitti Edge-selaimen käyttäjiä – onko kyseessä salakähmäinen taktiikka?

25.02.2020 12:45 Muropaketin toimitus

Microsoftin uusi Chromiumiiin pohjautuva Edge-selain ei ole saanut ainakaan täystyrmäystä kaikkien asiantuntijoiden keskuudessa. Sitä on pidetty jopa varteenotettavana vaihtoehtona käyttäjille. Google vaikuttaa olevan eri linjoilla.

Google Chrome -selain dominoi edelleen selainmarkkinoita, mutta tietotekniikkäjätti ei ilmeisesti aio katsoa sivusta Edgen suosion mahdollista kasvua. Suurta huolta ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole, sillä Chromen markkinaosuus on 67 prosenttia ja Edgen 6 prosenttia.

Windows Latest -julkaisu kuitenkin huomasi, että Edge-käyttäjille näytetään Chrome Web Storessa ilmoitus, jossa lukee: ”Google suosittelee vaihtamaan Chrome-selaimeen laajennusten tietoturvallisen käyttämisen vuoksi.” Edge pohjautuu Chromiumiin, eikä ilmoitusta näytetä muille Chromiumiin pohjautuville selaimille – vain Microsoft Edgelle.

Varoituksesta huolimatta laajennusten asentaminen onnistuu Edge-selaimelle. Jotkut käyttäjät saattavat kuitenkin vaihtaa kehotuksen vuoksi selainta. Techspot-sivusto vihjasi, että kyseessä olisi salakähmäinen Googlen taktiikka Edgen nujertamiseksi.