Uusimmat

Googlen uusi tekoälymalli Gemini 1.0 haastaa OpenAI:n GPT-4:n

Kuva: © Muropaketti.com / Ilari Hauhia

07.12.2023 14:41 Muropaketin toimitus

Google on julkaissut tähän mennessä kyvykkäimmän tekoälymallinsa, Gemini 1.0:n. Se haastaa OpenAI:n GPT-4:n ja muut kilpailijat.

Gemini 1.0 on eri puolilla Googlea toimivien tiimien, kuten Google DeepMindin ja Google Researchin, laajamittaisen yhteistyön tulos, ja se on yrityksen kaikkien aikojen suurin tiede- ja insinöörityöhanke. Multimodaalinen tekoälymalli ymmärtää tekstiä, kuvia, ääntä, videota ja koodauskieliä.

Gemini 1.0 on tiedotteen mukaan tarjolla kolmessa kokoluokassa, jotka ovat erittäin monimutkaisiin tehtäviin tarkoitettu Ultra, tavallisiin tehtäviin sopiva Pro ja laitteen sisällä suoritettaviin tehtäviin sopiva Nano.

Bard, joka käyttää hienosäädettyä Gemini Pro -versiota, on nyt saatavilla englanniksi yli 170 maassa ja alueella. Euroopassa uusi Bard julkaistaan Googlen mukaan lähitulevaisuudessa. Se pystyy esimerkiksi entistä paremmin ymmärtää ja tiivistää, päätellä, ideoida, kirjoittaa ja suunnitella. Ensi vuoden alussa luvassa on myös Bard Advanced, jonka avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään myös Gemini Ultraa. Tulevina kuukausina Gemini on saatavilla useammissa keskeisissä Googlen tuotteissa ja palveluissa, kuten Search, Ads, Chrome ja Duet AI.

Google tuo Geminin myös Pixeliin. Pixel 8 Pro on ensimmäinen älypuhelin, joka on suunniteltu käyttämään Gemini Nanoa, joka käyttää uusia ominaisuuksia, kuten Summarize Recorder-sovelluksessa, ja joka otetaan käyttöön Smart Reply Gboardissa, alkaen WhatsAppista. Lisää viestisovelluksia on tulossa ensi vuonna.

Muropaketin uusimmat