Uusimmat

HP julkaisi uusia kannettavia – tekoäly jyllää pian myös Envy- ja Pavillion-malleissa

Kuva: HP

05.03.2024 10:28 Muropaketin toimitus

HP julkisti uudet Envy- ja Pavilion-kannettavat tietokoneet. Uutuuksista muodostuu kattava valikoima tekoälyä hyödyntäviä kannettavien tietokoneita. Tekoälyominaisuuksien kerrotaan takaavan personoidun käyttökokemuksen.

HP:n uusissa Envy- että Pavilion-mallistoissa nähdään useita niille yhteisiä ominaisuuksia. Tekoälyä hyödynnetään esimerkiksi HP Smart Sense -teknologiassa, joka optimoi automaattisesti tuulettimen melua, lämpötilaa ja suorituskykyä työn mukaan. Nämä ovat samalla HP:n ensimmäiset laitteet, joissa on Copilot-näppäin, jolla saa tekoälyyn perustuvan älykkään avustajan käyttöön.

Suorittimena malleissa käytetään joko Intel Core Ultra- tai AMD Ryzen -suorittimia, jotka molemmat tarjoavat NPU-tekoälykiihdyttimet. Äänten hallinta hoituu Poly Studiolla avulla ja jopa viiden megapikselin kamera täydentää etäpalavereihin sopivat ominaisuudet.

Kuva: HP

HP Pavilion -sarjassa nähdään uusi Pavilion Aero, joka 13,3-tuumaisella WQXGA-näytöllä varustettu kannettava tietokone. Tässä alle kilon painoisessa kevytkannettavassa on hyödynnetty kierrätettyä magnesium-alumiinia. Siinä on myös uusimmat AMD Ryzen -suorittimet ja pelaamista sujuvoittaa AMD FreeSync -tuki.

Muita ominaisuuksia ovat esimerkiksi manuaalinen kameran suljin ja Windows Hello -kasvojentunnistus. USB-C HP Fast Charge -lataa akkuun jopa 12 tunnin käyttöajan.

HP Pavilion Aero on saatavilla kesäkuussa. Hinta alkaen 999 euroa.

Kuva: HP

Uusissa 16-tuumaisissa HP Pavilion kannettavissa nähdään nyt OLED-näyttö. Päivityksiä malleissa on myös kasvaneessa kosketuslevyssä ja taustavalaistussa näppäimistössä. Käytettävissä on myös Full HD IR-kamera ja HP Fast Charge ladattavan akun kesto on jopa 19 tuntia laitteissa, joissa on Intel Core Ultra -suoritin.

HP Pavilion 16 on saatavilla toukokuussa. Hinnat alkavat 799 eurosta.

Kuva: HP

HP Envy -mallistoon tulee uudet Envy x360 2-in-1-kannettavat sekä 14- että 16-tuumaisena. Niissä on joko Intel- tai AMD Ryzen -prosessorit, ja luja alumiinirakenne sekä Thunderbolt 4 -liitäntä (Intel-malleissa). Molemmat uudet kannettavat tietokoneet tuottavat virtaa koko päivän kestävään käyttöön jopa 17 tunnin ajaksi. Käyttökokemusta parantaa näppäimistöön ja kosketuslevyyn tehdyt päivitykset mukavampaa selaamista, muokkaamista ja pelaamista varten. Lisävarusteena saatavassa 2,8K OLED-näytössä on IMAX Enhanced -sertifikaatti.

HP Envy x360 14- ja 16-tuumaisten mallit ovat saatavilla toukokuussa. Hinnat alkavat 999 eurosta.

Kuva: HP

Uusi HP Envy 17,3” on puolestaan varustettu Nvidia GeForce RTX 3050 -mobiilinäytönohjaimella. Akkukesto riittää jopa yhdenksän tunnin käyttöön. Envy 17,3 on optimoitu käyttömukavuutta varten suuremmalla kosketuslevyllä, taustavalaistuilla näppäimillä ja tekoälyä hyödyntävällä läsnäolon tunnistustekniikalla.

HP Envy 17,3 -mallien hinnat alkavat 1499 eurosta, mutta saatavuus vahvistuu vasta myöhemmin.