Uusimmat

Instagram vaikuttaa pedofiilien temmellyskentältä – järjestelmä helpottaa uhrien löytämistä

10.06.2023 20:38 Muropaketin toimitus

Stanfordin yliopisto, Massachusettsin yliopisto ja The Wall Street Journal -lehti tutki pedofiilien toimintaa Instagramissa.

Tutkimuksessa havaittiin, että Instagramin algoritmit helpottavat pedofiilien saalistustoimintaa palvelussa. Tutkimuksen mukaan Instagramin suositusjärjestelmät ”yhdistävät pedofiilit ja ohjaavat heidät sisällöntuottajiin”.

Tilejä mainostetaan pedofiilipiireissä erilaisilla säädyttömillä ja karkeilla hashtageilla. Lisäksi pedofiileille on tarjolla ”valikoita”, joista käyttäjät voivat ostaa tai tilata ainakin videoita ja kuvia.

Kun tutkijat perustivat testitilin, ja katselivat pedofiiliverkostojen jakamaa sisältöä, heille suositeltiin välittömästi lisää pedofiileja kiinnostavia tilejä seurattavaksi.

WSJ kertoo, että ”vain muutamien suositusten seuraaminen riitti testitilin täyttymiseen sisällöllä, joka seksualisoi lapsia”.

Meta reagoi tutkimukseen tiedottamalla, että se aikoo perustaa ryhmän selvittääkseen tutkimuksen esiin nostamia ongelmia. Meta kertoi poistaneensa Instagramista kahden viime vuoden aikana 27 pedofiiliverkostoa. Se kertoi myös estäneensä tuhansien pedofiileja auttavien hashtagien käytön.