Uusimmat

Intel Alder Laket peittosivat Apple M1 Pro- ja M1 Max -suorittimet testeissä – yksi haittapuoli

08.11.2021 08:39 Muropaketin toimitus

Intelin Alder Lake -suorittimet ovat nyt markkinoilla, ja samalla niistä on tehty testejäkin. Alder Laket ovat pärjänneet hyvin Applen uusia Arm-pohjaisia suorittimia vastaan.

Apple julkaisi omat suorittimensa viime kuussa ja Intel 12. sukupolven Alder Lake -suorittimet tulivat saataville 4. marraskuuta. Applen suorittimissa on herättänyt huomiota niiden tehokkuus ja samalla kuitenkin alhainen virrankulutus.

Alder Laket eli Intelin 12. sukupolven Core-prosessorit ovat niin ikään tehokkaita suorittimia, ja testien perusteella suorituskykyisempiä kuin M1 Pro- ja M1 Max -suorittimet. Alder Laket kuitenkin kuluttavat huomattavasti enemmän sähköä. Se täytyy tietysti muistaa, että Intelin Alder Lake-S suorittimet ovat tarkoitettu työpöytäkoneille eivätkä kannettaville. Applekin kuitenkin aikoo käyttää M1 Pro- ja M1 Max -suorittimia ainakin myös iMaceissa.

Geekbench-testeissä Intel Core i9-12900K on usean ytimen suorituskyvyssä noin 1,5 kertaa nopeampi kuin Apple M1 Pro ja M1 Max. Testitulokseksi Geekbenchin usean ytimen testeissä i9-12900K sai keskimäärin 18 500.