Uusimmat

Intel jatkaa 6-sarjan piirisarjojen toimituksia rajoitetusti, uusi versio helmikuun puolivälissä

08.02.2011 12:10 Sampsa Kurri

Intel on ilmoittanut keskustelleensa laajamittaisesti PC-valmistajien kanssa 6-sarjan piirisarjojen SATA 3 Gb/s -liittimien ongelmasta, jonka seurauksena se pysäytti viime viikolla niiden toimitukset ja laski kuluvan vuosineljänneksen käyttökate-ennustettaan. Emolevyvalmistajat ovat puolestaan kutsuneet maahantuojilta ja jälleenmyyjiltä Intel P67- ja H67-piirisarjoihin perustuvat emolevyt takaisin ja kuluttajia kehotetaan vaihtamaan vialliset emolevyt huhtikuussa uusiin tai purkamaan kauppa kokonaan.

PC-valmistajien pyynnöstä Intel on päättänyt jatkaa viallisten piirisarjojen toimituksia sellaisille valmistajille, jotka ovat sitoutuneet olemaan käyttämättä PC-konfiguraatiossaan Intelin piirisarjan SATA 3 Gb/s -liittimiä.

Ongelman lähde on Serial ATA 3 Gb/s:n PLL:n transistori, jonka ohut hilaoksidi mahdollistaa transistorin kytkemisen päälle erittäin vähäisellä jännitteellä. Intel on kuitenkin biasoinut transistorin liian korkealla jännitteellä, joka aiheuttaa ennakoitua korkeamman virtavuodon. Transistorin fyysisistä ominaisuuksista riippuen virtavuoto saattaa kasvaa ajan mittaa ja lopulta aiheuttaa Serial ATA 3 Gb/s -liittimen vioittumisen.

Samassa yhteydessä Intel ilmoitti, että se on jo aloittanut korjattujen piirisarjojen valmistuksen ja odottaa niiden toimitusten alkavan PC- ja emolevyvalmistajille helmikuun puolivälissä.

Intel Provides Update on Support Chip Design Issue