Uusimmat

Intel julkaisi erikoisen oppaan kuluttajille – haukkuu AMD:n suorittimet maan rakoon

Kuva: @ Unsplash

05.12.2023 17:25 Markku Leppilampi

Intel syyttää AMD:ta vanhentuneiden ytimien käyttämisestä oppaassaan nimeltään Core Truths.

Intelin mukaan oppaan tarkoituksena on auttaa asiakkaita tunnistamaan ”puolitotuuksia”, joita heidän mielestään kilpailijat kuten AMD kertovat julkisuuteen. Samalla Intel yrittää selittää asiakkaille, mitkä ovat erot heidän Core-mallistonsa ja AMD:n Ryzen-malliston välillä.

Intel julistaa infografiikoissaan muun muassa seuraavasti:”Ryzen 5 7520U pohjautuu vuonna 2019 julkaisuun Zen 2 -arkkitehtuuriin!”

Samaan hengenvetoon Intel kehuu omaa mallistoaan: ”Intel  Core i5 1335U pohjautuu viimeisimpään arkkitehtuuriimme, vuonna 2023 julkaistuun Raptor Lakeen!”

Kuva: @ Intel

Lisäksi Intel valistaa vielä seuraavasti: ”Numero 7 on ainut uusi asia joissakin AMD 7000 -sarjan suorittimissa.”

Tasapuolisuuden vuoksi mainittakoon, että Intel on saanut kritiikkiä Raptor Lake Refresh -mallistostaan, jonka se julkaisi 14. sukupolven suorittimina. Tämä siitä huolimatta, ettei mallistossa ole juuri mitään eroa 13. sukupolven Raptor Lake -suorittimiin.

Wccftech antaa pyyhkeitä molemmille yrityksille. Julkaisun mielestä sekä AMD että Intel ovat brändänneet tuotteitaan sekavasti. Tällä julkaisu viittaa siihen, että nimeämistavat ovat sekavia, ja tavallisten kuluttajien on vaikea pysyä kärryillä tuotteiden teknisistä ominaisuuksista.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat