Uusimmat

Intel lyö lappua luukulle viidelle tehtaalleen

22.01.2009 10:17 Ville Suvanto

intelUutisoimme eilen Intelin toimitusjohtajan Paul Otellinin kertoneen yrityksen työntekijöille viime viikolla sisäisessä tiedotteessa, että luvassa saattaa olla ensimmäinen tappiollinen vuosineljännes 22 vuoteen. Prosessorijätti ei ole aikaillut päätöstensä kanssa ja julkaissut nyt lehdistötiedotteen, jossa se kertoo lopettavansa tai seisauttavansa viisi vanhempaa tehdastaan.

Vanhempien tehtaiden seisauttamisella pyritään vahvistamaan vanhempien valmistusprosessien tuotantotehokkuutta samalla kuitenkin säilyttäen 45 ja 32 nanometrin prosessien kehittäminen. Lopettamissuunnitelmien alla on kaksi Malesiassa ja yksi Filippiineillä sijaitseva kokoonpanojen testauslaitos. Lisäksi Intel seisauttaa Fab 20 -tuotantolaitoksensa toiminnan Oregonissa, jossa piirejä valotetaan 200 millimetrin piikiekoille, sekä lopettaa toiminnan D2-tuotantolaitoksella Kaliforniassa.

Tuotantolaitosten lopettaminen vaikuttaa 5000-6000 työntekijään, mutta aivan jokaista ei yrityksestä olla irtisanomassa, vaan osalle ollaan tarjoamassa muita tehtäviä muilla Intelin tuotantolaitoksilla. Intelin toimet astuvat voimaan tämän vuoden kuluessa.

Intel, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat