Uusimmat

Intelin Compute Stick -suunnitelmat vuotivat nettiin

07.06.2015 18:07 Petrus Laine

Asus esitteli Computex-messuilla oman kilpailijansa Intelin Compute Stick -minitietokoneelle. Intel ei aio kuitenkaan levätä laakereillaan, vaan sillä on jo selvät suunnitelmat Compute Stick -tietokoneiden tulevaisuudelle.

Kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen alussa Intel tulee julkaisemaan Core M -prosessorilla varustetun Cedar Cityn. Cedar City on selvästi tehokkaampi, kuin Atom-prosessoreihin perustuvat mallit. Se on varustettu 4 Gt:n muistilla, 64 Gt:n tallennustilalla, USB 3.0 -liittimin ja tuella WiFi 802.11ac -standardille. Näytön maksimiresoluutio on kasvatettu 4K UHD:ksi ja mikä tärkeintä, laitteen HDMI-liitäntä tukee MHL-teknologiaa, eli voi ottaa virtansa suoraan näytöltä ilman ylimääräisiä johtoja. Cedar City tulee saataville vain Windows-versiona.

Atom-puolella Intel tulee jättämään Cherry Trail -alustan täysin väliin. Ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana yhtiö julkaisee Fall City 2 -koodinimellä varustetun Compute Stickin, joka käyttää seuraavan sukupolven Broxton-arkkitehtuuriin perustuvaa Atom-prosessoria. Fall City 2 tulee saataville Windows- ja Linux-versioina. Windows-versiosta löytyy 2 Gt muistia ja 64 Gt tallennustilaa, kun Linux-versiossa muistia on vain 1 Gt ja tallennustilaa 8 Gt. Muutoin Fall City 2 tuo mukanaan Cedar Citystä tuttuja uudistuksia, kuten MHL-tuen.

Liliputing, Intel Compute Stick roadmap: Core M and 64GB model in 2015, Broxton models in 2016