Uusimmat

Intelin sisäisestä viestinnästä vuotaneet tiedot paljastavat yhtiön näkemyksen kilpailusta AMD:n kanssa

27.06.2019 18:23 Muropaketin toimitus

Intelin sisältä on vuotanut tietoja sen omissa viestintäkanavissa käydyistä keskusteluista, jotka valottavat valmistajan näkymystä kilpailutilanteesta AMD:n kanssa. Viestintä pyrkii luomaan uskoa johtoaseman säilymiseen AMD:tä vastaan.

Techpowerupin uutisoiman vuodon perusteella Intel tiedostaa kilpailutilanteen AMD:n kanssa olevan nyt kovempaa kuin se on ollut vuosiin.

AMD pystyy Intelin näkemyksen mukaan haastamaan siruvalmistajan kuluttajaprosessorien kaupassa Ryzen-malleilla ja palvelinratkaisuissa EPYC:illä. AMD:n myönnetäänkin saaneen uusia merkittäviä asiakkaita palvelinpuolelle, sillä EPYC-prosessorit tarjoavat runsaasti ytimiä. Ne haastavat Intelin tarjoamat vaihtoehdot myös palvelinprosessorien muistikanavien ominaisuuksissa.

Intel pitää kuitenkin itseään edelleen selkeänä markkinajohtajana kannettavissa sekä yrityksille myytävien valmiskokoonpanojen markkinoilla. Tähän pidetään syynä suorituskykyä työkäyttöön tarkoitetuissa sovelluksissa. Kannettaviin suunnattujen prosessorimallien valttina nähdään parempi virtatehokkuus.

Uusien pian ilmestyvien Ryzen-mallien suhteen Intel odottaa yhdeksännen sukupolven Core-prosessorien olevan edelleen edellä enimmäkseen yhden ytimen suorituskykyä vaativissa skenaarioissa, kuten pelikäytössä. Useampia ytimiä rasittavassa työskentelyssä, kuten videoiden renderöinnissä, Intel uskoo Zen 2 -sukupolven Ryzen-prosessorien olevan sen työpöytäprosessoreja edellä. Palvelinprosessoreissa Intel uskoo säilyttävänsä etumatkansa muistien latenssien ja välimuistin ansiosta.

Merkkittävimpänä etunaan Intel pitää laajaa yhteistyötä ohjelmistokehittäjien kanssa. Intel on palkannut itse runsaasti ohjelmistokehittäjiä, jotka optimoivat suosittujen ammattisovellusten, kuten Adoben Creative Cloudiin kuuluvien ohjelmistojen, toimintaa Intelin prosessoreilla.

Intelin pitää edelleen etunaan kaikista edullisimpia työpöytäprosessoreita, joiden se sanoo osuvan AMD:n edullisimpiakin prosessoreja alempaan hintaluokkaan.

Intel luottaa myös kokonaisratkaisuiden myyntiin, ja uskoo palvelinprosessoreja tarvitsevien yritysten pysyvän yhä yhtiön asiakkaina. Yritysmaailmassa ei välttämättä olla hanakoita vaihtamaan laitetoimittajaa vain edullisemman hinnan perässä, sillä laite- tai komponenttitarjoajan vaihto teettää aina lisätyötä.

Jatkossa Intel aikoo panostaa yhä enemmän suosittujen ohjelmistojen optimointiin sen prosessoreja varten. Lisäksi yhtiössä tiedostetaan, että seuraava kapeamman viivaleveyden valmistusprosessi on saatava käyttöön nopeasti.

Muropaketin uusimmat