Uusimmat

Käyttäjäraportit suosittelevat välttämään NVIDIAn 364-sarjan Game Ready -ajureita

04.04.2016 14:37 Petrus Laine
Artifakteja NVIDIAn uusilla ajureilla

(Kuva: Reddit-käyttäjä Balthalzarzo)

NVIDIAn tuoreimmat GeForce 364.72 -ajurit ovat aiheuttaneet päänvaivaa lukjuisille käyttäjille. Raportteja ongelmista löytyy runsaasti sekä NVIDIAn virallisilta GeForce-keskustelualueella että Redditistä. WCCFTech on koonnut sivuilleen joukon linkkejä ja lainauksia useammasta lähteestä.

Käyttäjien ajureilla kokemat ongelmat vaihtelevat runsaasti. Kaatumisia koetaan sekä pelatessa että Windowsin työpöydällä, ja ne vaihtelevat itse ajureiden kaatumisesta ja uudelleenlataamisesta aina yksiväriseen ruutuun, joka vaatii koko tietokoneen uudelleenkäynnistyksen. Joidenkin lähteiden mukaan samat ongelmat koskevat kaikkia 364-sarjan ajureita.

Joidenkin raporttien mukaan ajurit ovat aiheuttaneet myös vakavampia ongelmia joillain käyttäjillä. Viralliselta GeForce-keskustelualueella löytyvässä ketjussa yksittäiset käyttäjät ovat raportoineet ajureiden kirjaimellisesti hajoittaneen näytönohjaimia, sillä edes Windowsin puhdas uudelleenasennus ei ole korjannut ongelmia, mutta näytönohjaimen vaihto toiseen on. Näissä tapauksissa näytönohjain toimii normaalisti, kunnes sille asennetaan NVIDIAn ajurit. NVIDIAn tuen kerrotaan epäilleen korruptoitunutta VBIOSia syypääksi ongelmiin, mutta ainakin yksi käyttäjistä kertoo, ettei BIOS-päivitys ole auttanut ongelmiin.

Huolimatta ongelmista, useat käyttäjät raportoivat NVIDIAn tuoreimpienkin Game Ready -ajureiden toimivan ongelmitta. Todennäköisesti ajurit toimivat suurimmalla osalla käyttäjistä täysin normaalisti, vaikka ne aiheuttavatkin ongelmia toisille.

Kerro kommenteissa, oletko itse törmännyt ongelmiin GeForce 364.72 -ajureilla, tai muilla 364-sarjan ajureilla?