Uusimmat

Lamborghini julkaisi avaruusteemaiseen NFT-tuotteen – idea kumpuaa ISS-avaruusaseman kanssa tehdystä yhteistyöstä

30.01.2022 17:21 Muropaketin toimitus

Kryptomaailmasta keskusteluun ponnahtanut NFT herättää jälleen huomiota. Tällä kertaa digitaalisista rahakkeista on kiinnostunut luksusautojen valmistaja Lamborghini.

Hybridi- ja sähköurheiluautoihin hiljalleen siirtyvä Lamborghini astuu lohkoketjujen maailmaan julkaisemalla helmikuussa ensimmäisen NFT-tuotteensa (non-fungible token). Italialainen autovalmistaja ilmoitti huutokauppaavansa sarjan NFT-tuotteita, jotka se on luonut yhteistyössä sveitsiläisen taiteilijan Fabian Oefnerin, NFT Pron sekä huutokauppa Sothebysin kanssa.

Oefnerin Space Time Memory -nimisessä kuvassa Lamborghini hajoaa osiin samalla, kun se raketoi maasta avaruuteen. Se on taiteellisilta arvoiltaan huomattavasti vähemmän amatöörimäinen kuin monet, valtavissa hinnoissa olevat pikselimäiset NFT:t kuten Bored Ape -sarja. Avaruusteemaan sopii se, että Lamborghini lähetti vuonna 2020, osana tiedeprojektia hiilikuitua kansainvälisen ISS-avaruusaseman tarpeisiin. NFT:n huutokaupasta ostanut saa avaruudessa käyneen palan hiilikuitua, josta on tehty Space Key -”avaruusavain”.

Ensimmäinen viidestä NFT-huutokaupasta käydään osoitteessa nft.lamborghini.com. Jokainen huutokauppa kestää 75 tuntia ja 50 minuuttia, joka on ”täsmälleen se aika, joka Apollo 11:llä kesti lähteä Maasta ja lentää kuun kiertoradalle”, Lamborghini tunnelmoi.

Lamborghini on meemi kryptomaailmassa, ja siellä riittää monenlaista juttua Lamborghinista, enemmän tai vähemmän vitsillä tai vakavissaan heitettynä. Kryptomiljonääreiksi hinkuvien lentävä lause on ”wen Lambo?” Lamborghini innostuikin omista NFT-tuotteistaan nähdessään muiden tekemiä Lamborghini-aiheisia NFT-tuotteita, ja he haluavat myös suojella brändiään astumalla itse kryptoareenalle.

Heitä kiinnostaa niin ikään se, onko NFT-rahakkeiden kaupallistaminen mahdollista. Lamborghini ei kuitenkaan aio kryptomaailmasta kiinnostumisesta huolimatta hyväksyä kryptovaluuttoja maksuvälineinä.

Lamborghini on rohkeasti ajan hermolla myös autovalmistuksessaan, sillä yritys aikoo ottaa vuoden 2024 loppuun mennessä käyttöön kaasu-sähköhybridiversiot koko tuotevalikoimassaan. Sen jälkeen Lamborghini julkaisee ensimmäisen täyssähköisen mallinsa.

Alla Fabian Oefnerin taiteilema kuva.