Uusimmat

Latauksia nopeuttava Microsoft DirectStorage säväyttää Forspokenissa – pelikonsoli taisi ainakin vielä olla silti nopeampi

26.01.2023 18:11 Muropaketin toimitus

Microsoftin DirectStorage-tekniikka vaikuttaa toimivan melko hienosti Forspoken-pelissä. Tarkkoja testituloksia ei ole vielä saatavilla, mutta ilmeisesti Playstation 5:n tarjoamiin latausnopeuksiin ei kuitenkaan ole päästy.

PC World kokeili latausaikoja nopeuttavaa, alun perin Xbox Series X:lle kehitettyä Microsoft DirectStorage -tekniikkaa Forspoken-pelin kanssa. Julkaisun mukaan Forspokenin latausajat olivat vaikuttavan nopeita, ja myös monet käyttäjät ovat kehuneet Forspokenin ”hämmästyttävän” nopeita latausaikoja. Ensivaikutelma on siis positiivinen, mutta silti kysymyksiä herättävä.

PC World ja jotkut skeptisimmät käyttäjät ovat vielä epävarmoja siitä, kuinka paljon DirectStorage tuo latausnopeutta Forspokeniin. On arveltu, että Forspoken ”huijaisi” käyttäjää lataamalla viimeisimmän tallennuksen valmiiksi, sillä lataus ei ole yhtä nopea, jos lataa vanhemman tallennuksen.

Testeissä tulisikin käyttää vanhempia tallennuksia, joita ei ilmeisesti esiladata. Alla esimerkkivideo uuden ja vanhemman tallennuksen latausaikojen välillä.

Square Enixin Sunil Godhania sanoi Steam-foorumeilla, että NVMe SSD -aseman latausaika voi olla 1–2 sekuntia, mutta SATA SSD:llä voi kestää noin kymmenen sekuntia. Hän kertoi latausaikojen myös vaihtelevan laitteiston muista komponenteista riippuen.

Wccftech vertasi Forspokenin latausaikoja tehokkaalla pelikoneella (Intel Core i7-12700KF, 16 Gt DDR4 RAM-muistia, GeForce RTX 4090, WD Black SN850 NVMe SSD) ja sai hyviä, mutta ei loistavia tuloksia. Monet pelin sisäiset lataukset kestivät alle kaksi sekuntia, mutta pisimmillään meni kuitenkin 9,5 sekuntia.

Wccftech huomautti myös, että PlayStation 5:llä lataukset kestävät noin sekunnin, kun PC:llä keskimääräinen latausaika oli heidän laskemanaan 4,3 sekuntia.

Forspoken on ensimmäinen DirectStoragea tukeva PC-peli, mutta DirectStorage on ollut jo aiemmin saatavilla kehittäjille. Microsoftin mukaan DirectStorage toimii sekä Windows 10:ssä että 11:ssä, mutta Square Enix kertoo Forspokenin DirectStorage-tuen toimivan vain Windows 11 -käyttöjärjestelmässä.

Muropaketin uusimmat