Uusimmat

Lenovo on julkaisemassa kolme korttipaikkaa vievän Radeon RX 6900 XT -näytönohjaimen – näköä ja kokoa riittää

12.04.2021 20:45 Markku Leppilampi

Kiinalaiselta valmistajalta Lenovolta on tulossa Radeon RX 6900 XT -näytönohjain. Se erottuu ainakin massiivisuudellaan.

Lenovo Radeon RX 6900 XT vie kolme korttipaikkaa tilaa, ja siinä on kolme tuuletinta sekä valaistustehosteita. Kokonaisuus on ottanut melko selkeästi vaikutteita AMD Radeon VII -näytönohjaimen ulkonäöstä.

Näytönohjaimella on 16 gigatavua GDDR6-muistia ja 128 megatavun Infinity Cache. Näytönohjain saa virtansa 8+8-virtaliittimensä, ja TDP-arvo on 300 wattia. Wccftech arvelee tehokkaaseen jäähdytysratkaisuun vedoten, että näytönohjainta on ylikellotettu ainakin hiukan jo tehtaalla.

Lenovo Radeon RX 6900 XT saatetaan julkaista vain Kiinassa, ja todennäköisesti se on saatavissa vain valmiissa Lenovo Legion -kokoonpanoissa. Tästä ei ole kuitenkaan vielä täyttä varmuutta. Alla kuva ulkonäöltään vastaavasta Radeon RX 6800 XT -mallista.

Voit tutustua RX 6900 XT:n tarkempiin teknisiin tietoihin täältä.

 

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat