Uusimmat

LibreVR pyrkii tasoittamaan virtuaalilasien taistelutannerta

14.04.2016 18:22 Petrus Laine

LibreVR (Oculus Rift vs HTC Vive)

Virtuaalilasit tekevät kovaa vauhtia tuloaan markkinoille, mutta leireissä on havaittavissa myös eripuraa. Sekä Oculuksen Riftille että HTC:n Vivelle on tällä hetkellä olemassa pelejä, jotka eivät ainakaan virallisesti toimi kuin sille tarkoitetuilla virtuaalilaseilla.

Ongelman purkuun on päätetty lähteä avoimen lähdekoodin voimin LibreVR:n johdolla. LibreVR on tällä hetkellä alfassa, eli erittäin aikaisessa kehitysvaiheessa, mutta se toimii jo nyt ainakin jollain tasolla. LibreVR toimii yhteensopivuustasona Oculus SDK:n ja OpenVR:n välillä, joka mahdollistaa Oculus SDK:lla tehtyjen pelien toimimisen esimerkiksi HTC Vivellä. Teoriassa LibreVR:n pitäisi toimia millä tahansa Unreal- tai Unity -pelimoottoria ja Oculus SDK:ta käyttävällä pelillä, mutta tällä hetkellä tuettuina ovat vain Lucky’s Tale ja Oculus Dreamdeck.

LibreVR on saatavilla avoimena lähdekoodina GitHubista. Voit lukea LibreVR:stä lisää myös esimerkiksi Kotakun artikkelista. Artikkelissa mainitaan myös, että ainakaan Oculuksen perustajalla Palmer Luckeyllä ei ole asian kanssa ongelmaa. Hänen kerrotaan maininneen viime vuonna, että kunhan peli ostetaan heiltä, häntä ei kiinnosta modataanko sitä pyörimään myös muilla alustoilla.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat