Uusimmat

M.2 SSD -asemille on tarjolla melkoinen jötikkä – tulevat SSD:t voivat vaatia aktiivijäähdytyksen

30.12.2021 18:49 Muropaketin toimitus

SSD-asemien lämpöasteet ovat nousseet tasaiseen tahtiin. Tähän on luvassa viilennysapua.

M.2 -paikkaan liitettävät, PCIe 4.0 -väylää käyttävät SSD-asemat käyvät aika lämpimänä, ja niissä on usein passiivijäähdytys. Asemista on tullut hiljalleen entistä kuumempia, ja PCIe 5.0 -väylän myötä ja suorituskyvyn kasvaessa ne lämpenevät entisestään. Asiasta on varoittanut myös SSD-ohjaimia valmistava Phison.

Jossain vaiheessa edessä saattaa olla aktiivijäähdytys passiivisen sijaan, ja tähän vaivaan on jo ehtinyt kiinalainen valmistaja Jonsbo kehittää oman ratkaisunsa.

Jonsbolta on tulossa markkinoille M.2 SSD -asemien aktiivinen viilennin, jonka koko on 76 x 24,5 x 70,5 millimetriä. Se on tarkoitettu sijoitettavaksi suoraan aseman päälle. Jäähdyttimessä on tuuletin sekä alumiininen jäähdytyselementti, jotka yhteistyössä pitävät SSD-aseman tyytyväisenä.

Tuulettimen maksimi ilmansiirto on lukemaltaan 4,81 CFM, jolloin äänenvoimakkuus nousee arvoon 27,3 desibeliä. Kuuman ilman cooleri puskee ulos etuosasta.

Ulkonäöltään tummanpuhuva jäähdytin on ikään kuin pieni näytönohjain, ja kuvan perusteella siinä on sininen valaistustehoste. Hinta- ja saatavuustietoja ei vielä ole.