Uusimmat

Maailman toiseksi rikkain myi yksityiskoneensa – kyllästyi pilkkaavaan Twitter-seurantaan

22.10.2022 20:35 Muropaketin toimitus

Maailman toiseksi rikkain mies myi suihkukoneensa, jotta ihmiset eivät enää seuraisi hänen liikkeitään Twitterissä.

Maailman superrikkaiden yksityislentokoneet tuottavat runsaasti hiilidioksidipäästöjä, ja rikkaiden lentoja seurataan myös tarkasti. Ihmiset arvostelevat rikkaita usein siitä, että he tekevät rutiininomaisesti lyhyitä matkoja yksityisillä lentokoneilla, ja tuottavat samalla satoja tonneja hiilidioksidia.

Ylellisyystuotteista, kuten Louis Vuittonista, tunnetun LVMH:n toimitusjohtaja Bernard Arnault nousi tarpeettomien yksityislentokoneiden vastaisen kampanjan pääkohteeksi ainakin Ranskassa. Hän kyllästyi lopulta seuraamiseensa, ja myi yksityiskoneensa.

Arnaultia on härnätty Twitterissä jatkuvasta yksityiskoneiden käytöstä. LVMH:n omistamassa podcastissa Arnault myönsi, että LVMH:lla ”oli lentokone, ja me myimme sen”. Hän lisäsi: ”Sen seurauksena kukaan ei näe minne menen, sillä vuokraan lentokoneen, kun käytän yksityisiä lentokoneita.”

Arnault on maailman toiseksi rikkain mies Bloombergin Billionaires Indexin mukaan. Kolmantena on Amazonin perustaja Jeff Bezos, ja ykkösenä majailee tällä hetkellä Elon Musk.

I Fly Bernard -Twitter-tili kertoi vastikään, että seuratut, Ranskasta lähtöisin olevat yksityiskoneet päästivät 203 tonnia hiilidioksidia ilmakehään pelkästään syyskuussa.

Aiemmin tänä vuonna Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk sai kritiikkiä, kun hänen Gulfstream-suihkukoneensa lensi vain yhdeksän minuutin matkan San Josesta San Franciscoon.