Uusimmat

Micronin GDDR5X-suunnitelmat myötätuulessa, ensimmäiset testierät valmiita

09.02.2016 20:27 Petrus Laine

20160209microngddr5x

Micronin kehittämästä GDDR5X-muistista on povattu monien tahojen toimesta haastajaa HBM-muisteille. GDDR5X ei tarjoa yhtä nopeaa muistikaistaa kuin HBM, mutta sen kerrotaan olevan toisaalta edullisempi vaihtoehto ja samojen muistiohjainten tukevan myös vanhempia GDDR5-muisteja. GDDR5X-muistien voidaan olettaa löytävän paikkansa kuluttajanäytönohjaimissa aivan terävimmän kärjen takaa.

Micron on nyt julkaissut raportin, jonka mukaan sen ensimmäiset GDDR5X-muistierät ovat onnistuneet jopa yli odotusten. Muistit saatiin valmiiksi odotettua aiemmin, ja jo ensimmäisten erien kerrotaan kykenevän 13 gigabitin sekuntinopeuksiin. Micronin blogin mukaan mukaan yhtiö uskoo saavansa GDDR5X-muistit massatuotantoon kesän aikana. Aika näyttää, tapahtuuko myös massatuotantoon siirtyminen nopeammin kuin alun perin suunniteltiin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan massatuotannon pitäisi alkaa elokuussa. Micron valmistaa GDDR5X-muistit omalla 20 nanometrin valmistusprosessillaan.

Mikäli näytönohjainvalmistajat ovat ottaneet GDDR5X-muistit huomioon, ja suunnitelleet seuraavan sukupolven näytönohjaimiinsa niitä tukevat muistiohjaimet, voisivat ensimmäiset GDDR5X-muistilla varustetut näytönohjaimet löytyä markkinoilta vielä tämän vuoden loppupuolella. AMD tai NVIDIA ei ole toistaiseksi kertoneet tulevatko ne tukemaan GDDR5X-muisteja seuraavassa sukupolvessa, vai eivät.

Micron, GDDR5X has Arrived