Uusimmat

Microsoft julkaisi tietoa Windows 10 -käyttöjärjestelmän isosta kevätpäivityksestä: Päivityksen lykkääminen on entistä helpompaa

05.04.2019 14:35 Muropaketin toimitus

Keväinen suurpäivitys tuo jälleen muutoksia käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin. Samalla Microsoft helpottaa myös päivityksen lykkäämistä. Tällä ohjelmistojätti haluaa todennäköisesti välttää lokakuun päivityksen kanssa ilmenneet ongelmat. Päivityksen virallinen nimi on Windows 10 May 2019 Update.

Muutoksia kevätpäivitys tuo sovelluksien testaamiseen tarkoitettuun hiekkalaatikkoympäristöön. Uudistukset ovat kehittäjätyökalun vakauteen liittyviä ja tuovat uutta toiminnallisuutta, kuten mahdollisuuden kuvakaappauksille.

Toinen muutos on Cortana-tekoälyavustajan ja Windowsin hakutoiminnon erottaminen toisistaan. Cortanaa ei tosin ole tuotu Suomeen, joten ainakaan suomenkielisen version käyttäjä ei huomaa tässä merkittävää muutosta.

Päivityksen lataaminen ei enää tapahdu yhtä agressiivisesti, vaikka käyttöjärjestelmä edelleen muistuttaa päivityksen mahdollisuudesta. Päivitysten lataamisen voi myös jäädyttää kokonaan yhteensä viideksi viikoksi peräkkäin. Päivitys latautuu suoraan vain, jos käyttää vanhempaa päivitysversiota, jonka tuki on päättymässä. Päivityksen toimivuudesta tulee myös saataville laajemmin tietoa suoraan Microsoftilta uudella sivustolla. Tietoturvapäivitykset latautuvat jatkossakin automaattisesti.