Uusimmat

Microsoft tarjoaa tavallisille käyttäjille maksullisia Windows 10 -päivityksiä vielä vuoden 2025 jälkeenkin

Kuva: @ Unsplash

10.12.2023 17:20 Muropaketin toimitus

Microsoftin Extended Support Updates (ESU) -ohjelma tarjoaa myös tavallisille käyttäjille maksullisia Windows 10 -päivityksiä vielä vuoden 2025 jälkeenkin.

Windows 10:n virallinen tuki päättyy lokakuussa 2025, jonka jälkeen käyttöjärjestelmä jää ilman uusia päivityksiä, mikä tarkoittaa samalla sen tietoturvan jatkuvaa heikentymistä. Microsoft on aikaisemminkin tarjonnut kaupallisille käyttäjille mahdollisuuden pidentää käyttöjärjestelmien käyttöaikaa ja kriittisten päivitysten saantia, tällä kertaa nyt vastaava ESU-ohjelma tulee myös tavallisten käyttäjien saataville, kertoo Windowscentral.

ESU-ohjelman myötä ne käyttäjät, jotka eivät halua syystä tai toisesta päivittää Windows 11 -versioon, voivat maksaa Windows 10:n päivityksistä. Ohjelma tarjoaa vain tietoturvapäivityksiä, eikä Windows 10 saa siten enää uusia ominaisuuksia lokakuun 2025 jälkeen. Ohjelma on toki optionaalinen, ja Windows 10:n käyttöä voi jatkaa myös ilman maksua, jos hyväksyy heikentyvän tietoturvan. Palvelun hintaa ei ole vahvistettu.

Windows 365 -kokonaisuudeen kuuluvat yrityskäyttäjät voivat lisäksi ”päivittää” ne tietokoneensa, joihin Windows 11:n asentaminen ei ole mahdollista, Windows 11 -koneiksi striimaamalla käyttöjärjestelmän pilvestä.