Uusimmat

Microsoft toi käyttäjille uuden ja tarpeellisen työkalun – tuhotut tiedostot voi palauttaa takaisin

05.07.2020 18:32 Muropaketin toimitus

Tiedoston tuhoutuminen vahingossa on aina ikävä asia. Tähän on ollut olemassa kolmannen osapuolen palautusohjelmia, mutta Microsoft on nyt tuonut käyttäjille oman ratkaisunsa.

Windows File Recovery on Windows Storesta löytyvä uusi ja tarpeellinen työkalu. Sen avulla voi palauttaa vahingossa tuhoutuneita tiedostoja. Sovellus toimii Windows 10 build 19041 -versiossa tai uudemmassa.

Palauttamista varten täytyy olla kaksi erillistä asemaa. Tähän käy vaikka pelkkä USB-massamuisti.

Sovelluksen käyttö tapahtuu komentoriviltä käsin. Microsoft käyttää esimerkkikomentona kuvien palautusta, joka tapahtuisi englanninkielisessä Windowsissa seuraavasti: winfr C: E: /n \Users\\Pictures\*.JPEG /n \Users\\Pictures\*.PNG.

Komento palauttaisi kaikki tuhotut kuvat ja siirtäisi ne C-levyn hakemistosta E-levyn Recovery-hakemiston alle. On myös mahdollista valita Default-tilan lisäksi Segment-tila tai Signature-tila tiedostojen palauttamisen metodiksi.

Default-tila käyttää MFT:tä (Master File Table) tuhoutuneiden tiedostojen paikallistamiseen. Jos MFT on kuitenkin vahingoittunut, voi kokeilla Segment-tilaa. Ulkoiselta asemalta tiedostoja palauttaessa täytyy käyttää Signature-tilaa.

Microsoft suosittelee, että tiedostojen tuhoutumisen jälkeen tietokonetta ei tulisi käyttää, sillä turha käyttö heikentää mahdollisuuksia palauttaa tiedostot.