Uusimmat

Microsoft valmistelee ilmaista virustorjuntaohjelmaa

12.06.2009 12:59 Ville Suvanto

Reutersin uutisoinnin mukaan Microsoft tulee julkaisemaan julkisen beetaversion ilmaisesta virustorjuntaohjelmasta, joka tunnetaan koodinimellä Morro. Ohjelma on kohdistettu Windows 7-, Windows Vista- ja Windows XP SP3 -käyttöjärjestelmille ja se tulee korvaamaan yrityksen nykyisen Windows Live OneCare -ohjelmiston, jonka kehitys alasajetaan tämän kuukauden lopulla.

Microsoft julkisti projektin jo marraskuussa, mutta on ollut siitä hyvin niukkasanainen. Yritys valmistelee tällä hetkellä pian julkaistavaa julkista beetaversiota, mutta tarkka ajankohta ei ole toistaiseksi tiedossa. Myöskään ohjelman tarkemmasta toiminnasta ei ole tietoa, mutta odotettavasti kyseessä on hyvin yksinkertainen ohjelma, joka tunnistaa virukset, spywaret, rootkitit ja troijalaiset.

Vaikka tällä hetkellä markkinoille on useita ilmaisia vastaavia ohjelmistoja muun muassa AVG:ltä ja Panda Securityltä, ne eivät ole kyenneet ottamaan maksullisten ohjelmistojen valta-asemaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Microsoftin ilmaiseksi ladattava kilpailija tulee vaikuttamaan ja pärjäämään alalla.

Reuters, Microsoft will soon unveil free anti-virus software